AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ι.ΘΕ.Λ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Share This Post

 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ι.ΘΕ.Λ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ καταδικάζει τις άθλιες συνθήκες κράτησης 250 προσφύγων-μεταναστών στον προαύλιο χώρο του Λιμεναρχείου Λερού εδώ και μια εβδομάδα, στην ύπαιθρο με μια μόνο τουαλέτα, περιμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για την απέλαση τους.

Θέτουν σε κίνδυνο και την ζωή των ξεριζωμένων αλλά και των κάτοικων εν μέσω επιδημίας, δημιουργώντας ανεξέλικτες καταστάσεις, η δημοτική αρχή να διεκδικήσει δυναμικά τον απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων- μεταναστών να απαιτήσει την ανθρώπινη φιλοξενία αυτών για όσο καιρό παραμένουν στο νησί.

Ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο, τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ΕΕ και ΝΑΤΟ και της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε αυτούς.

Είναι αυτοί που διαλύουν χώρες και ξεριζώνουν λαούς ολόκληρους και μετά εγκλωβίζουν τα θύματά τους σε κάθε είδους «φυλακή». Είναι αυτοί που δίνουν αέρα στα πανιά της τούρκικης άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης του Ερντογάν, για να χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες κάθε χώρας ως όχημα προκειμένου να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα και να παίζουν τα δικά τους γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή.

Είναι υπεύθυνοι για τις εκατόμβες των νεκρών μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μικρά παιδιά, για την έκθεσή τους σε όλο και πιο επικίνδυνους δρόμους διαφυγής, για την ένταση της εκμετάλλευσής τους από τους διάφορους «διακινητές» που κερδοφορούν πάνω στο υστέρημα των δυστυχισμένων ανθρώπων.

Μαζί με τον δραστικό περιορισμό στο δικαίωμα παροχής ασύλου σε ξεριζωμένους ανθρώπους που το δικαιούνται, επιστρατεύουν κάθε μέσο καταστολής απέναντί τους και απέναντι σε όσους αγωνίζονται χωρίς να τσιμπούν στο μικρόβιο του εθνικισμού που σπέρνουν.

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ καταδικάζει τα αντιδραστικά, ξενοφοβικά, ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία, που ενισχύονται σκοπίμως από την κυβέρνηση με πολλαπλή στόχευση

και επιδιώκουν να στρέψουν Έλληνες εργάτες ενάντια στους μετανάστες πρόσφυγες, στα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η προστασία των συνόρων δεν μπορεί να συνοδεύεται με μισανθρωπισμό, τέτοιες εικόνες προσβάλουν και υπονομεύουν τους πρόσφατους αγώνες των νησιωτών.

Οι κάτοικοι των νησιών όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει την αλληλεγγύη απλόχερα. Τέτοιες φωνές πρέπει να μπουν στο περιθώριο, να μην σηκώνουν κεφάλι όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού, ρατσισμού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτούς των μονάδων υγείας μας τους εργαζόμενους του Κρατικού Θεραπευτηρίου και Νοσοκομείου Λέρου, να δώσουν απάντηση στις αντιδραστικές φωνές του εθνικισμού, στην καταστολή αλλά και στον επικίνδυνο αστικό κοσμοπολιτισμό των “ανοιχτών συνόρων”, να μπουν μπροστά στην πάλη για :

· Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

· Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.

· Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Στήριξη του δικαιώματος των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.

· Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by