ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΒΣΔ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΒΣΔ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στα νησιά του Ν. Αιγαίου δηλαδή σε Κω-Λέρο είναι απαράδεκτη ενώ οδηγείται σε αδιέξοδα όσο δεν αμφισβητούνται ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η περίφημη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει αποτύχει παταγωδώς και η οποία έφερε και την λειτουργία των hot-spot στο Πυλί της Κω και στα Λέπιδα της Λέρου στοιβάζοντας σε απάνθρωπες συνθήκες χιλιάδες ξεριζωμένους που εμποδίζονται να φτάσουν στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προορισμού τους.

Η ατράνταχτη αλήθεια είναι πως η φτώχεια, η εκμετάλλευση και οι πόλεμοι ευθύνονται για τη προσφυγιά και τη μετανάστευση .Είναι οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθούνται πιστά διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν την «ευρω-ενωσιακή προοπτική» και την εφαρμογή όλων των αμερικανοΝΑΤΟίκών σχεδιών.

Δεν είναι επιλογή των προσφύγων-μεταναστών να ζουν σε hot-spot ή σε κλειστά κέντρα κράτησης. Είναι η εφαρμογή Συνθηκών και Συμφωνιών που τους εγκλωβίζουν. Είναι αυτές οι πολιτικές που επιτρέπουν στην κυβέρνηση της Τουρκίας να παίζει με τις ζωές τους και τις αγωνίες τους. Είναι αυτές οι πολιτικές που ευθύνονται για τους εκατοντάδες νεκρούς ,για την ανασφάλεια και την αγανάκτηση που κυριεύει τους κατοίκους των νησιών .

Το Εργατικό Κέντρο καλεί το σύνολο των εργατικών οικογενειών της περιοχής να σκεφτούν πως:

Ο πραγματικός εχθρός των εργατών και των βιοπαλαιστών όλου του κόσμου είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη δουλειά και το μόχθο μας, για να αυγαταίνουν τα πλούτη τους.

Η ενότητα των εργαζόμενων δεν βρίσκεται στα καλέσματα «ομοψυχίας» για να γίνει επίδειξη δύναμης πάνω σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους από αυτόκλητους υπερασπιστές της χώρας μας ή με φωνές μισάνθρωπων που μιλούν για εκτοπισμούς των προσφύγων σε ξερονήσια.

Χτίζεται στους αγώνες και στην πάλη απέναντι στις κυβερνήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καταγγέλλει την επιχείρηση στοχοποίησης εργαζομένων σε ΜΚΟ ή άλλες διεθνείς υπηρεσίες, αγωνιστών, προοδευτικών ανθρώπων που εναντιώνονται στους πολέμους και την εκμετάλλευση, από φασιστικές-ρατσιστικές ομάδες που εκφράζονται μέσω διαδικτύου και κινούνται στο σκοτάδι, ενισχύονται δε με την απαράδεκτη ρητορική κυβερνητικών στελεχών και τοπικών «παραγόντων».

Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει αυτές τις ενέργειες ως αντιδραστικές και επικίνδυνες.

Η Εργατική Τάξη έχει υψηλές αξίες και εκφράζει την αλληλεγγύη της σε πρόσφυγες και μετανάστες με τα συνδικάτα της και μαζικοί φορείς με αγώνες και προσφορές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες της περιοχής να απομονώσουν τέτοιες αντιδραστικές φωνές του εθνικισμού, να απομονώσουν όσους σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού στις γραμμές του εργαζόμενου λαού.

Να βάλει στο περιθώριο επικίνδυνες θεωρίες για «ανοιχτά σύνορα» που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στην φωτιά των ανταγωνισμών και την διάλυση χωρών.

Η Εργατική Τάξη έχει υψηλές αξίες και ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αλληλεγγύη και πανανθρώπινα ιδανικά. Ξέρει να την εκφράζει και να την προσφέρει με τους αγώνες της . Μπορεί να διακρίνει τον πραγματικό ένοχο, να στοχεύει στους πραγματικούς θύτες και όχι στα θύματα.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ Δωδ/σου παλεύει για :

· Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

· Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.

· Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Στήριξη του δικαιώματος των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.

· Άμεσα να οργανωθούν από ΕΕ και ΟΗΕ διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως και στα σύνορα με τη Συρία, και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

· Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές.

· Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Η διαχείρισή του να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Οι εργαζόμενοι των hot spots να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους, Περιφέρειες με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

· Μαζικές προσλήψεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες ασύλου

· Αποζημίωση στο 100% όσων κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές από τον μαζικό εγκλωβισμό.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο αρχαιοφύλακα που καταγγέλθηκε για ασέλγεια παιδιού

  Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο αρχαιοφύλακα που καταγγέλθηκε για ασέλγεια παιδιού https://www.megatv.com/2024/04/18/nisyros-ede-kai-anastoli-kathikonton-gia-ton-50xrono-arxaiofylaka-pou-kataggelthike-gia-aselgeia-paidiou/ Εξαιρετικά σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έρχονται από τη

©2020 radioproto.gr