Εξαιρετική επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ – Ο Δ. Απόκης αναλαμβάνει Προϊστάμενος Διεθνών Ειδήσεων

*Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένας καλό φίλος του Ράδιο Πρώτο 91,5 αναλαμβάνει το “τιμόνι” των διεθνών ειδήσεων της ΕΡΤ. Δημήτρη θερμά συγχαρητήρια. Η εμπειρία σου και η διαφορετική – εμπεριστατωμένη ματιά, θα δώσει πολλούς πόντους στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Εξέπληξε ευχάριστα η διοίκηση της ΕΡΤ, αναθέτοντας καθήκοντα Προϊσταμένου Διεθνών Ειδήσεων του Ομίλου της ΕΡΤ στον πολύπειρο δημοσιογράφο Δημήτρη Απόκη.

Ο Δημήτρης Απόκης, εκτός από εξαιρετικός αρθρογράφος και αναλυτής του ThePresident, διαθέτει ίσως ένα από τα καλύτερα βιογραφικά στον απαιτητικό χώρο της δημοσιογραφίας, έχοντας μεταξύ άλλων  Master διεθνούς πολιτικής, και Διεθνών Σχέσεων από The Paul H. Nitze, School of International Studies του The Johns Hopkins University.

Ο Δημήτρης Απόκης διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον ενώ τον εμπιστεύτηκαν για συνεντεύξεις προσωπικότητες όπως οι George Bush (Πρόεδρος ΗΠΑ), Bill Clinton (Πρόεδρος ΗΠΑ), Condoleezza Rice (Υπουργός ΥΠΕΞ) Colin Powell (Υπουργός ΥΠΕΞ), Paul Sarbanes (Γερουσιαστής), Olympia Snow (Γερουσιαστής), Jo Biden (Γερουσιαστής, υπ. Πρόεδρος ΗΠΑ), Lee Hamilton (Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Βουλής), Thomas Pickering (Υφυπουργός Εξωτερικών Πολιτικών Υποθέσεων ΗΠΑ), Dan Freed (Βοηθός ΥΠΕΞ), Nick Burns (Βοηθός ΥΠΕΞ και Πρέσβης ΗΠΑ στην Ελλάδα), William Cohen (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ), Paul Wolfowitz (Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας), Tom Miller (Πρέσβης ΗΠΑ στην Ελλάδα).

Ο Δημήτρης Απόκης εκτός από την ΕΡΤ και τη ΝΕΡΙΤ, έχει συνεργαστεί και με μεγάλα μέσα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως το BBC, το ΒΗΜΑ κ.α. ενώ έχει συμμετάσχει σε δημοσιογραφικές συζητήσεις σε μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού όπως το CNN International, Fox News, C-SPAN, The Independent, Agence France Presse κ.α.

Η επιλογή αυτή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης και της Διεύθυνσης Ειδήσεων της ΕΡΤ, εκτός από την αξιοκρατία που προφανώς σηματοδοτεί, κυρίως αντανακλά την πρόθεση της διοίκησης για  αξιοποίηση  νέων προσώπων από το  υπάρχον στελεχιακό δυναμικό τα οποία μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στη δημόσια τηλεόραση.

Η επιλογή αυτή έρχεται σε μια περίοδο στην οποία ο κ. Απόκης θα κληθεί να αναλάβει μεγάλο βάρος, συντονίζοντας το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ σε γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως οι Αμερικανικές Εκλογές, ο αγώνας ταχύτητας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και ασφαλώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι γεωστρατηγικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όλοι οι συνεργάτες του ThePresident στο οποίο αρθρογραφεί ο Δ.Απόκης, αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν τον εξαιρετικό συνάδερφο για τα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει,  και  να του ευχηθούν καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή του ιδίου και των Διευθύνσεων Ενημέρωσης και Ειδήσεων της ΕΡΤ  προκειμένου να αποκτήσει η δημόσια τηλεόραση το χαμένο κύρος και την αξιοπιστία της.

Πηγή: Thepresident.gr

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by