O Παγκόσμιος πρωταθλητής Καράτε Κώστας Παππάς στην Κω

Share This Post

O Παγκόσμιος πρωταθλητής Καράτε Κώστας Παππάς στην Κω

 

O Παγκόσμιος πρωταθλητής Καράτε Κώστας Παππάς στην Κω!
Επίσημα προσκεκλημένος από τον Αετό για αγωνιστικό σεμινάριο Kαράτε!
Ο Αθλητικός σύλλογος Αετός Κω είναι ένα αθλητικό σωματείο με υψηλούς στόχους, που προσανατολίζεται σε δύο κατευθύνσεις. Αγωνιστικούς-πρωταθλητικούς στόχους και να χτίσει πρωταθλητές στη ζωή!
Έχει δημιουργήσει έτσι ένα φυτώριο υγείας για αγόρια και κορίτσια από 4 ετών και άνω, για άνδρες και γυναίκες και φυσικά και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν αντιμετωπίζουν όμως σοβαρά προβλήματα υγείας (καρδιά κλπ.).
Στοχεύοντας να προσφέρει στα μέλη του όλα τα καλά που προσφέρει το Καράτε, καθώς η φιλοσοφία του μαχητικού αυτού αθλήματος του ευ αγωνίζεσθαι, είναι να καλλιεργήσει ισχυρούς και αδαμάντινους χαρακτήρες στην κοινωνία, οπότε διαφαίνεται και το κοινωνικό του έργο και σε θέματα παιδείας.
Ταυτόχρονα διαθέτοντας ένα καταξιωμένο προπονητή τον Παπανικολάου Απόστολο-3ο νταν στο Shito-Ryu Karate, μέσα από την εκπαίδευση, πέρα από την εκγύμναση του σώματος, καλλιεργείται και το πνεύμα τους, ενώ ισχυροποιείται η αυτοπεποίθησή τους και τονώνεται η ψυχική τους δύναμη και υγεία.
Αναφορικά Καράτε ντο είναι σύνθεση των λέξεων Καρά που σημαίνει άδεια, τε που σημαίνει χέρι και ντο που σημαίνει δρόμος, τρόπος ζωής. Η πλήρης ονομασία ερμηνεύεται ο δρόμος των άδειων χεριών με άδειο πνεύμα, κενή σκέψη, αυτή που δεν έχει σκοπό να βλάψει την ακεραιότητα του άλλου. Έτσι αν κάποιος μαε επιτεθεί, από την μία προστατεύεται η ακεραιότητά μας με την αυτοάμυνα, από την άλλη ακινητοποιείται ο επίδοξος κακοποιός-βιαστής, χωρίς να τραυματιστεί.
Ο Αετός Κω όμως κάνει και πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου και προσκαλεί τρανταχτά ονόματα του Καράτε που έχουν διαπρέψει σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αναμφίβολα ο Κώστας Παππάς, που έχει γράψει ιστορία σαν Παγκόσμιος πρωταθλητής, επισκέπτεται για 2η συνεχή χρονιά το νησί του Ιπποκράτη, για να διδάξει σε αγωνιστικό σεμινάριο Kumite, στους ταλαντούχους αθλητές της Κω. Συνέβαλλε μάλιστα με την συμμετοχή του, ώστε η Εθνική ομάδα να κατακτήσει το χρυσό Πανευρωπαϊκό μετάλλιο το 2010, που είναι η μεγαλύτερη διάκριση για την χώρα μας στο Team Kumite Men.
21 και 22 Ιανουαρίου 2023 πέντε ώρες συναρπαστικού σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αθλητές του Αετού Κω, αλλά και αθλητές από άλλους συλλόγους, καθώς οι μαχητικές τέχνες πρέπει να διανθίζονται και να ανελίσσονται ένθεν και εκείθεν.
Η συνέχεια καλά κρατεί, καθώς στις 25 και 26 Φεβρουαρίου θα παραβρεθεί η καλύτερη αθλήτρια του κόσμου στο ranking 10-7η στην σειρά κατάταξης Στόλη Μαρία-μια ταλαντούχα πρωταθλήτρια της οποίας οι γνώσεις αξίζει να μοιραστούν οι αθλητές που έχουν μεγάλους στόχους.
Ευχαριτήρια αναφορά του σωματείου μεταξύ άλλων αναφέρει:
”Σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο Αετός της Κω δημόσια ευχαριστεί θερμά τους δύο πρωταθλητές-προπονητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, μια εξαιρετική διπλή παρουσία στην Κω και στον σύλλογο μας και μας αυξάνει το ενδιαφέρον και ανοίγει όρεξη για μάθηση και εκπαίδευση. Τους ευχόμαστε λοιπόν από τα βάθη της καρδιάς, κάθε επίτευξη των στόχων τους”.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ο προπονητής Απόστολος Παπανικολάου λέγοντας: ” Συνεχίζοντας τον δρόμο που άνοιξε ο δάσκαλός μας Πάτροκλος Μακρής, παραμένουμε ο πρωταθλητής σύλλογος στα Δωδεκάνησα και σε επίπεδο διοργανώσεων, με τέτοιου είδους εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν το Καράτε πολύπλευρα. Και θα συνεχίσουμε με σεμινάρια μπούλινγκ, αθλητικής ψυχολογίας, επίτευξη στόχων-αλλάζω ζωή. Προσκαλούμε την κοινωνία της Κω να γνωρίσει τα τμήματά μας Καράτε, Αυτοάμυνα-Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου κάνοντας δωρεάν μαθήματα για μία εβδομάδα΄΄.
Πληροφορίες Σεμιναρίων-ΕΓΓΡΑΦΕΣ 694 226 62 66

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο Αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα αποχαιρετήσουν η οικογένειά του, φίλοι και γνωστοί τον 36χρονο συμπολίτη μας Βαλεντίνο Ζώγα

Ενημέρωση

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη

©2020 radioproto.gr is made with by