Mε λαμπρότητα και παρουσία αρκετών πιστών ο εσπερινός στον Ι.Ν. του Ασωμάτου στο Ασφενδιού

Mε λαμπρότητα και παρουσία αρκετών πιστών ο εσπερινός στον Ι.Ν. του Ασωμάτου στο Ασφενδιού

Πηγή: www.vimatisko.gr

Παρουσία αρκετών πιστών και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. του Ασωμάτου στο Ασφενδιού.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν: ο Γενικός Αρχιερατικός της ΙΜ Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης, ο εφημέριος του ιερού ναού Ασωμάτου π. Σακελλάριος Ζουλουφός,  οι Ιερείς π. Αναστάσιος Γιώτης, π. Κωνσταντίνος Καματερός και π. Ιωάννης Σταυρόπουλος.

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον εορτάζοντα Πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου: Γιάννης Κουτσουράης, Νίκος Ιτσινές (πρόεδρος των αποδήμων Κώων), Νίκος Παπαθωμάς, Ανδρέας Γεωργίου, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Να σημειωθεί, ότι και φέτος υπήρχαν μίνι λεωφορεία που μετέφεραν τον κόσμο, από την Ευαγγελίστρια, στην εκκλησία (οι ιδιώτες-εθελοντές Σταμάτης Γιαννούλης και Νίκος Ήλιος, καθώς και ο Νίκος Πασσανικολάκης από το ΚΤΕΛ Κω).

 

Τι γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου

 

Η Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Ομοιος με τον Θεό;».

Είναι άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη όταν ο Εωσφόρος – που κατείχε την ύψιστη θέση στην κτιστή τελειότητα και το όνομά του σημαίνει «αυτός που φέρει το φως» – επικεφαλής μικρής ομάδας στασιαστών αγγέλων (οι μετέπειτα δαίμονες) που ήθελαν να μην υπακούσουν στις διαταγές του Θεού επαναστατεί, τότε ο Άγγελος Μιχαήλ αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην υποστολή της ανταρσίας του, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του Αρχάγγελου.

Μάλιστα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ, ενώ ήταν και εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.

Στην Καινή Διαθήκη, αυτός είναι που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας Του, ενώ είναι παρών και στον Ιησού του Ναυί, την πτώση της Ιεριχούς, καθώς και στις ιστορίες του Εμμανουήλ, Δαβίδ και Ηλία. Πάντοτε κρατά ρομφαία, η οποία δίνει την πύρινη τιμωρία στους εχθρούς του Θεού.

Τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον συναντάμε επίσης και στην κάθοδο του Χριστού στον Άδη, όπως επίσης και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου ως επικεφαλής των Αγγέλων πολεμά το Σατανά.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω Με ευθύνη της προσωρινής Διοίκησης του Ομίλου, συστάθηκε η επιτροπή προετοιμασίας  για την σύνταξη

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

©2020 radioproto.gr