Kάλεσμα συγκέντρωση για την υγεία σε ΚΩ και ΛΕΡΟ

Share This Post

Kάλεσμα συγκέντρωση για την υγεία σε ΚΩ και ΛΕΡΟ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Κω και καλεί σωματεία της περιοχής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς και συλλόγους να δώσουν την μάχη για να μην περάσει η πολιτική που επιλέγει τα κέρδη των λίγων, για να μην βρίσκουν την υγειά τους οι πολλοί.

 

Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια Υγεία μονιμοποιεί το διαρκές έγκλημα σε βάρος της προστασίας της Υγείας του λαού.

Δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Οι ασθενείς θα αναγκαστούν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι γιατροί -χορτασμένοι πια από τα χειροκροτήματα- μπορούν να κάνουν ελεύθερα «άγρα πελατών» σε ξεχαρβαλωμένες, υποστελεχωμένες δημόσιες κατ’ όνομα δημόσιες δομές, που θα λειτουργούν ουσιαστικά ως προθάλαμος των ιδιωτικών δομών και παροχών.

 

Οι ασθενείς-πελάτες … «ελεύθερα» θα επιλέγουν να ζήσουν ή να πεθάνουν στις ατέλειωτες ουρές, ή να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για την υγειά τους.

 

Όλοι τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας με την σειρά τους και τον τρόπο τους την ίδια αντιλαϊκή-ανθυγιεινή πολιτική κατεύθυνση, έβαλαν τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας σε δεύτερη μοίρα, την ίδια ώρα που δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μεγαθήρια στον χώρο της Υγείας που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

 

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την αθλιότητα και να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής τους.

 

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ και τα σωματεία του ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το εγκληματικό νομοσχέδιο!

 

· Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας.

· Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

· Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

· Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

· Για να επανα-λειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένες όλες οι δομές.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις δημόσιες μονάδες υγείας

ΠΕΜΤΗ 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

· Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

· Δωρεάν υγεία για όλο τον λαό .

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ.ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ. Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις δημόσιες μονάδες υγείας

ΠΕΜΤΗ 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ .

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια χρειάζεται να σημάνει η κατάθεση του νομοσχεδίου που στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Η προτεινόμενη κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ και η δυνατότητα για λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου ή εργασία σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα δεν αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά όλες τις λαϊκές οικογένειες.

Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις των δημόσιων μονάδων υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό, θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν στις λίστες αναμονής για εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις να γίνουν πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο στέλνει όσους γιατρούς θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημα τους, να χρησιμοποιούν ως δεξαμενή πελατείας τους ασθενείς που προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας και εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Με το νομοσχέδιο, συνεχίζεται η υποστελέχωση και υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας, δεδομένου ότι, αντί για άμεση άρση των αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, δεδομένου ότι προβλέπεται η πρόσληψη γιατρών με 3ετείς συμβάσεις και 3ήμερη εβδομαδιαία εργασία..

Ταυτόχρονα, επεκτείνεται η επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με την ενίσχυση των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων, χειρουργείων με επιβάρυνση των ασθενών είτε με άμεσες πληρωμές είτε μέσω των ασφαλιστικών εισφορών τους,

ΠΡΟΚΛΗΣΗ για τους δεκάδες ασθενείς σε πολύμηνη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση αποτελεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι δίνεται επιλογή σε όσους «το επιθυμούν» και «δεν τσιγκουνεύονται να πληρώσουν για την υγεία τους» να γίνουν πελάτες των ιδιωτικών κλινικών, όπως δήλωσε στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ ο εισηγητής της ΝΔ για το νομοσχέδιο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ -ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ που υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων και οι κάτοικοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν προσφεύγοντας σε ιδιωτικές μονάδες συνήθως των Αθηνών .

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κερδοφορίας του ιδιωτικού τομέα, προβλέπεται ακόμη:

● η παράταση των αδειών λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών που είχαν λήξει από 1/3/2020 (και φυσικά εξακολουθούν να λειτουργούν) χωρίς κρατικό έλεγχο και προϋποθέσεις και με απαλλαγή των ιδιοκτητών τους από τα σχετικά τέλη – παράβολα για την ανανέωση των αδειών.

● η διεύρυνση του Ν. 4412/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις διακομιδές με ιδιωτικά ασθενόφορα, με την πρόβλεψη ότι: «τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας δύνανται να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που είναι κατοχοι ασθενοφόρων αυτοκινήτων του ιδιωτικού τομέα»

● το «ξεχείλωμα» του ωραρίου εργασίας για τους εργαζόμενους στις φαρμακαποθήκες, με την πρόβλεψη ότι ο ιδιοκτήτης «δύναται να διαμορφώσει το ωράριο λειτουργίας της φαρμακαποθήκης καθ’ υπέρβαση των χρονικών ορίων καθώς και κατά την ημέρα του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένης της Κυριακής»..

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι στον καπιταλισμό, για τις λαϊκές οικογένειες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη» ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ εντάσσεται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,», με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Νοσοκομεία – Επιχειρήσεις με ασθενείς – πελάτες και εργαζόμενους με πετσοκομμένα δικαιώματα

Στο νοσοκομείο – επιχείρηση, το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται κυρίως από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, είτε άμεσα είτε μέσω ασφαλιστικών εισφορών. Δεδομένου ότι στο κόστος λειτουργίας συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού, για να μπορεί το νοσοκομείο – επιχείρηση να είναι «ανταγωνιστικό» με τις αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές, ώστε να «κλείνει συμφωνίες» με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Γι’ αυτό, αντί για κάλυψη των ελλείψεων, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία ακόμη και εν μέσω επιδημίας (από 77532 τον Μάρτιο 2020 σε 73537 τον Σεπτέμβριο 2022). Γι’ αυτό, απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων και σε δεκάδες νοσοκομεία προχωρεί η διαδικασία για την ανάθεση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολαβικές εταιρείες.

Στα πλαίσια της προσπάθειας να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή του «νέου ΕΣΥ» – όπως το ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων – πληθαίνουν οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραπομπή σε δίκη της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ. για παραβίαση του νόμου “Χρυσοχοΐδη”) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν αντέχει» αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπονται νέες επιδοτήσεις 8,3 δις (και επιπλέον 5,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης) για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα προστεθούν στις ήδη καταβλημένες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

Καταγγέλλουμε την άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ – όπως και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών στους νοσοκομειακούς γιατρούς..

Εξίσου εξοργιστική είναι η άρνηση όλων των κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τις περικοπές στους μισθούς των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις ανατιμήσεις, είτε για να «διασωθούν» είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γνωρίζουμε ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους..

ΛΕΡΟΣ 29/11/2022

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΤΑΜΙΑΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ε. ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ Β.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ε.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ;

  Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ; Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «ΒτΚ» και Ράδιο Πρώτο η κα. Λίτσα Φτακλάκη θα είναι παρούσα

©2020 radioproto.gr is made with by