H συγκέντρωση 178 σωματείων και φορέων του Αιγαίου στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα

H συγκέντρωση 178 σωματείων και φορέων του Αιγαίου στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ χαιρετίζει όλους όσοι παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έξω από το υπουργείο υγείας στις 6/11, από Εργατικά Κέντρα, ΝΤ ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας.

Με 178 Σωματεία και Φορείς να έχουν υπογράψει το πλαίσιο και με πολλά από αυτά να βρίσκονται στην Αθήνα στηρίζοντας την μεγάλη και μαχητική κινητοποίηση, έγινε κατανοητό στην κυβέρνηση πως οι νησιώτες όχι μόνο δεν συμφωνούμε με την πολιτική της αλλά απαιτούμε δραστικές λύσεις ώστε να ζούμε στα νησιά μας με ασφάλεια και όχι με τον διαρκή φόβο μην τυχόν μας συμβεί κάτι και καταλήξουμε στο νοσοκομείο (αν υπάρχει ασθενοφόρο για να μας μεταφέρει) για τελευταία φορά. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε Υπόμνημα με το κοινό πλαίσιο (δες εδώ υπόμνημα)και τις υπογραφές των 178 σωματείων και φορέων των νησιών μας.

Μετά τη συνάντηση ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι η αντιπροσωπεία έθεσε ξεκάθαρα και λεπτομερώς τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχουν τα νησιά, με τον υφυπουργό να αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δέσμευση και να δώσει κάποια λύση αλλά αντιθέτως έψαξε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Είπε πως μέχρι το 2025 θα προσληφθούν 6.500 υγειονομικοί τη στιγμή βέβαια που οι ελλείψεις είναι πάνω από 40.000. Δεν έδωσε καμία απάντηση στο γιατί υπάρχουν οι

ιδιώτες μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και επεκτείνεται όλο και περισσότερο η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Για τις ελλείψεις προσωπικού απάντησε πως τα τελευταία χρόνια έγιναν προσλήψεις, ειδικά μέσα στην πανδημία, αλλά παρέλειψε να αναφέρει βέβαια πόσοι συνταξιοδοτήθηκαν και πόσων έληξαν οι συμβάσεις τους, καταλήγοντας οι υγειονομικοί να είναι λιγότεροι απ ‘ότι ήταν πριν την πανδημία. Επίσης, οργή προκάλεσε το θράσος του να πει στους νησιώτες πως η πολιτεία αξιολογεί που πρέπει να μπει ιατρικός εξοπλισμός και πόσος, ότι το κράτος έχει νόμους και σύνταγμα που πρέπει να τηρούνται και επομένως στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μια και δεν γίνονται ούτε στην Ε.Ε., ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μια σειρά ειδικότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν μπορεί να υπάρχουν ούτε στην επαρχεία, κοροϊδεύοντας τους εκατοντάδες ανέργους γιατρούς ειδικοτήτων που είτε εργάζονται στο δημόσιο, είτε έχουν φύγει για εξωτερικό, ομολογώντας ουσιαστικά πως οι ζωές των ανθρώπων κοστολογούνται, ανάλογα με το πόσα χρήματα θέλει να διαθέσει κάθε φορά το κράτος και αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πόσο ενάντια στη ζωή του λαού είναι η πολιτική και αυτής της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων.

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου σημειώθηκε ότι στην Κω, με μόνιμους 35 χιλιάδες κατοίκους δεν υπάρχει παθολόγος και πνευμονολόγος, ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη δήλωση του υφυπουργού ότι η εικόνα που μεταφέρθηκε από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των φορέων και συνδικάτων δεν είναι αληθής και απέχει από τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας, υποτιμώντας εκλεγμένους συνδικαλιστές, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, 1000δες νησιώτες που είναι πίσω από κάθε φορέα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας.

Οι φορείς ανακοίνωσαν ότι το επόμενο διάστημα οι αγώνες θα συνεχιστούν σε κάθε νησί ώστε ακόμη περισσότερα σωματεία και σύλλογοι να τον μαζικοποιήσουν, αφού η μόνη λύση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί η υγεία αφορά όλο το λαό ανεξαιρέτως και όχι μόνο τους υγειονομικούς. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία του λαού και γι’ αυτό διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023: το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα

©2020 radioproto.gr