“Cuvee Restaurant”: Γαστρονομικό ταξίδι με θέα στο Αιγαίο. Αφιέρωμα στο Αθηνόραμα
Το βραβευμένο “Cuvee Restaurant” που πρωτοπόρησε ώστε να διακριθεί η Κως γαστρονομικά, είναι μία από τις προτάσεις για φαγητό στην Κω του Αθηνόραμα. Το “Cuvee Restaurant” βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Aqua Blu Boutique Hotel & Spa σε μία μοναδική τοποθεσία στη Λάμπη. Είναι ανοικτά καθημερινά για όσους θέλουν να το επισκεφτούν με το ηλιοβασίλεμα να κλέβει την παράσταση.
Αναλυτικά το αφιέρωμα αναφέρει:
Ένα πολυτελές καταφύγιο υψηλής γαστρονομίας είναι το πολυβραβευμένο εστιατόριο “Cuvée” εντός του υπέροχου adults only ξενοδοχείου “Aqua Blu”. Σε μια μαγευτική τοποθεσία που απολαμβάνει το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, αλλά και κάθε απόχρωση του κόκκινου την ώρα του ηλιοβασιλέματος, o consulting chef Γκίκας Ξενάκης και o executive chef του ξενοδοχείου Πέτρος Λέτσης ωθούν τη μεσογειακή κουζίνα στα όριά της και πέρα από αυτά.
Το γαστρονομικό ταξίδι στο “Cuvée” ξεκινά με χτένια με καμένο αγγούρι και ταπιόκα, τόνο Αιγαίου με ροδάκινο, πράσινη ελιά και κρύο ζωμό βασιλικού και τριλογία ντομάτας, ήτοι ταρτάρ από κίτρινα ντοματίνια, sorbet ντομάτας, ζωμό ντομάτας και κράκερ ελιάς.
Η θαλασσινή συνέχεια περιλαμβάνει σφυρίδα με αχιβάδες, αγκινάρα, κρέμα κολοκυθιού και σάλτσα μαϊντανού, ενώ η ελληνότροπη κρεατοφαγία εκφράζεται με αρνάκι με πουρέ από φασόλια Λήμνου, βερίκοκα, ψητή μαραθόριζα και σάλτσα μοσχολέμονου.
Εξαιρετικές χορτοφαγικές επιλογές το ριζότο με κολοκυθάκια και η ψητή μελιτζάνα. Πλούσια και εκλεκτή η wine list με διεθνείς ετικέτες και σημαντική παρουσία του ελληνικού αμπελώνα.
Chef’s tip: “Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σοκολατένια επιδόρπια του φετινού καταλόγου: σοκολάταφιστίκι-κεράσι η πρώτη επιλογή, λευκή σοκολάτα με μοσχολέμονο η δεύτερη”.
Ξεν. “Aqua Blu Boutique Hotel + Spa”, Παραλία Λάμπη, Κως, 2242022440, www.aquabluhotel.gr, FB: Aqua Blu Boutique Hotel + Spa, IG: @aqua_blu_hotel_kos