Συνάντηση Λιμενικών Αρχών Ελλάδας – Τουρκίας στην Κω για την Ενίσχυση της Συνεργασίας στη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών

Συνάντηση Λιμενικών Αρχών Ελλάδας – Τουρκίας στην Κω για την Ενίσχυση της Συνεργασίας στη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων και της από κοινού αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, πραγματοποιείται συνάντηση ανάμεσα στις Λιμενικές Αρχές Ελλάδας και Τουρκίας, με κύριο θέμα την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ανταπόδοση της προηγούμενης, η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2025 στο Κουσάντασι, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή πρόθεση των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Στο επίκεντρο:

  • Ελληνική Αποστολή: Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Λιμενάρχες των πέντε νησιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού — Ρόδου, Κω, Σάμου, Χίου και Λέσβου — καθώς και από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

  • Τουρκική Αποστολή: Από την τουρκική πλευρά συμμετέχουν οι αντίστοιχοι Λιμενάρχες των ανατολικών περιοχών και επιτελείς.

Ατζέντα Εργασίας:
Η κύρια συνεδρίαση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Blue Lagoon, με βασικούς άξονες την παρουσίαση στατιστικών που καταδεικνύουν μείωση των μεταναστευτικών ροών και την εκπόνηση συγκεκριμένων προτάσεων για ενίσχυση της συνεργασίας, βελτίωση της επικοινωνίας και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο ιστορικό Ασκληπιείο και περίπατο από το Επαρχείο έως τη Σένγκεν, μέσω της Καμάρας και του Μανδρακίου, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία του νησιού.

Η διοργάνωση της συνάντησης, συνεχίζοντας τη θετική δυναμική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πιο συντονισμένου και αποτελεσματικού πλαισίου δράσης για την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο Αιγαίο.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνελήφθη στην Κω διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών

Συνελήφθη στην Κω διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών     Συνελήφθη χθες (2 Ιουλίου 2026) στην

Ενημέρωση

Η απαξίωση του εμβληματικότερου μέτρου της νησιωτικής πολιτικής: του μεταφορικού ισοδύναμου

Η απαξίωση του εμβληματικότερου μέτρου της νησιωτικής πολιτικής: του μεταφορικού ισοδύναμου ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΙΛΑΝΗ      Αποτελεί άλλωστε μια πάγια τακτική της σημερινής κυβέρνησης: όταν

©2020 radioproto.gr