ΔΗΜ.ΤΟ ΚΩ: Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Αθανάσιου Πλεύρη στο ΚΥΤ Κω

ΔΗΜ.ΤΟ ΚΩ: Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Αθανάσιου Πλεύρη στο ΚΥΤ Κω

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Κω υποδέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία της δομής και να συνομιλήσει με τα στελέχη της υπηρεσίας. Παράλληλα, διαπίστωσε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αναβάθμιση των υποδομών, στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην τήρηση των κανόνων φιλοξενίας, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η παρουσία του Υπουργού στο νησί υπογραμμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό τόσο προς τις τοπικές κοινωνίες όσο και προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βασική προτεραιότητα παραμένουν οι επιστροφές πολιτών τρίτων χωρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο.

Ως Τοπική Οργάνωση, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι η Κως παραμένει στον πυρήνα του κυβερνητικού σχεδιασμού, και ότι λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα που ενισχύουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική ισορροπία στην καθημερινότητα του νησιού μας.

 

Για την Τοπική Οργάνωση

Η Πρόεδρος

 

Μαρία Ψύρη

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συλλήψεις και θανατηφόρο τροχαίο σε Κάλυμνο και Κω

Συλλήψεις και θανατηφόρο τροχαίο σε Κάλυμνο και Κω Τρία περιστατικά, που αφορούν συλλήψεις και θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Κάλυμνο και Κω,

Ενημέρωση

Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα στη Μαρίνα Κω

Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα στη Μαρίνα Κω Στο πλαίσιο των Θερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 2026» το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κω σας ενημερώνει για τις

©2020 radioproto.gr