
Ιωάννα Ρούφα: «Μίνι Grexit το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Να υπερασπιστούμε την τιμή και την αξιοπρέπεια του αγρότη»
Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το μεταναστευτικό αλλά και ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν την τοπική κοινωνία, μίλησε η Ιωάννα Ρούφα στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο της σχολιασμό στο Ράδιο Πρώτο 91.5, το πρωινό της Πέμπτης 10 Ιουλίου 2025.
Με αιχμηρή φρασεολογία, η κυρία Ρούφα χαρακτήρισε την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ως «πολυεπίπεδη κατρακύλα που αποδεικνύει το πελατειακό κράτος και την εξαρτημένη συνείδηση».
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδινε σε μας τους αγρότες δεκάρες, την ίδια ημέρα ο ΕΛΓΑ εκταμίευε τα οφειλόμενα χρήματά μας για υποχρεώσεις. Έχουμε να κάνουμε με ένα μίνι Grexit. Ποια κυβέρνηση, μετά από αυτό το σκάνδαλο, θα έχει τα μούτρα να πάει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει χρήματα για όλους εμάς τους αγρότες και για την αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας; Με ποια μούτρα θα πάνε να ζητήσουν λεφτά;»
Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν διαχειρίζεται μόνο τις επιδοτήσεις, αλλά και τα προγράμματα για τους νέους αγρότες, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεσες νομικές ενέργειες:
«Οι αγρότες θα πρέπει να προσφύγουν και να υπερασπιστούν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια του κλάδου.»
Για το μεταναστευτικό
Αναφερόμενη στο ζήτημα του μεταναστευτικού που είναι σε έξαρση αυτό το διάστημα στην Κρήτη, η Ιωάννα Ρούφα το χαρακτήρισε ως «πολυπαραγοντικό πρόβλημα» που δεν επιλύεται με «επιδέσμους»:
«Ο κ. Μητσοτάκης σωστά δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όμως οι ροές δεν ξεκίνησαν χθες. Με έχουν ενοχλήσει οι δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη το τελευταίο διάστημα, διότι βλέπουμε πως η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και το αντιλαμβάνονται αυτό, μόνο όταν πρόκειται να αποσπάσουν χρήματα.»
Παρεμβάσεις για την καθημερινότητα
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ακροατές έστειλαν μηνύματα αναδεικνύοντας το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στον επαρχιακό δρόμο του νησιού. Η κ. Ρούφα, με τη σειρά της, επισήμανε ένα ακόμη κρίσιμο σημείο που χρειάζεται άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου —όπως είπε— «να προλάβουμε τα χειρότερα».
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:


