Τρεις προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ

Τρεις προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ

Με παρέμβασή του στους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτει ζήτημα ενίσχυσης του πλαισίου στήριξης επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει: «πρέπει να υπάρξει ένας νέος και επικαιροποιημένος σχεδιασμός για την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων τόσο μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο όσο και μέσα από νέες προσκλήσεις στο ΕΣΠΑ».

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, σε ό, τι αφορά στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» αποδείχθηκε πολύ μικρός αφού το 81% των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν στην πρώτη φάση, απορρίφθηκαν.

Μάλιστα, από τα 852 επενδυτικά σχέδια που κατατέθηκαν, εγκρίθηκαν μόλις τα 162.

Ο Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν, προέρχονται από μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και τα περισσότερα είχαν υψηλό δείκτη χρηματοδότησης από ίδια κεφάλαια.

Τονίζει ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν σχεδιαστεί για μεγάλου βεληνεκούς επενδύσεις και

έχουν ως μόνη διέξοδο τον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια.

Ο κ. Κόνσολας καταθέτει τρεις προτάσεις:

1ον: Να διαμορφωθεί ένα νέο καθεστώς ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων με αυξημένο προϋπολογισμό στον αναπτυξιακό νόμο.

2ον: Να συμπεριληφθούν νέα φορολογικά κίνητρα στο πλαίσιο της ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων του αναπτυξιακού νόμου για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

3ον: Να διαμορφωθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ, με επαρκή προϋπολογισμό, για την αναβάθμιση ξενοδοχείων έως 3 αστέρων και παλαιών τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζομένων δωματίων.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Φαρμάκης – Ένας άνθρωπος με σημαντική πορεία στον χώρο του εμπορίου τουριστικών ειδών

Έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Φαρμάκης – Ένας άνθρωπος με σημαντική πορεία στον χώρο του εμπορίου τουριστικών ειδών Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2026: Περισσότερες από 3.600 συμμετοχές, αθλητές από 42 χώρες και ένα βάθρο παγκόσμιας κλάσης

Santorini Experience 2026: Περισσότερες από 3.600 συμμετοχές, αθλητές από 42 χώρες και ένα βάθρο παγκόσμιας κλάσης   Τέσσερις μέρες αθλητισμού, φιλοξενίας και εμπειριών, με κατόχους

©2020 radioproto.gr