Απόστολος Κυριάκου: Η ζώνη Σένγκεν της Κω είναι ευρωπαϊκή πύλη εισόδου

Απόστολος Κυριάκου: Η ζώνη Σένγκεν της Κω είναι ευρωπαϊκή πύλη εισόδου

Με χαρά υποδεχθήκαμε την είδηση ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία χορήγησης visa express στους τούρκους επισκέπτες του νησιού μας. Μια συμφωνία που πέτυχε η Κυβέρνηση προκειμένου να τονώσει τις τοπικές αγορές κατά την εκκίνηση και τη λήξη της τουριστικής περιόδου, εκμεταλλευόμενη τις σχέσεις καλής γειτνίασης στην περιοχή μας.

Αποτελεί μονόδρομο για εμάς να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας, ολοκληρώνοντας τις παρεμβάσεις στην περιοχή της ζώνης Σένγκεν. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν χώρο λειτουργικό, φιλόξενο και σύγχρονο. Αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας.

Εκφράζοντας και μια προσωπική άποψη, εκτιμώ οτι οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στην περιοχή της ζώνης Σένγκεν, πρέπει να έχουν «άρωμα» από Κω. Την Κω της Ιστορίας, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης, προκαλώντας δέος στον επισκέπτη που θα εισέρχεται σε ευρωπαϊκό πια έδαφος και σ’ ένα νησί αντάξιο της Ιστορίας του.

Ευχαριστούμε θερμά. 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κ. Καϊσερλης: Με τρεις ώρες τη βδομάδα μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία. Πρέπει να την αλλάξουμε.

Κ. Καϊσερλης: Με τρεις ώρες τη βδομάδα μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία. Πρέπει να την αλλάξουμε. Προχθές κατέβηκα στο υπόγειο να βρω ένα εξάρτημα του

Πολιτική

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκη για θέματα Δωδεκανήσου και εκπαίδευσης

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκη για θέματα Δωδεκανήσου και εκπαίδευσης Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,

©2020 radioproto.gr