ΣΥΡΙΖΑ:  Η γύμνια και η αναλγησία του «επιτελικού κράτους» αποδεικνύεται στο πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή

ΣΥΡΙΖΑ:  Η γύμνια και η αναλγησία του «επιτελικού κράτους» αποδεικνύεται στο πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή

 

Η εγκατάλειψη των νησιών μας φαίνεται καθημερινά με τις τραγικές ελλείψεις στον χώρο της υγείας, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και στον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, γεγονός το οποίο μας κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα 5/6/23 απεβίωσε στην Κω συμπολίτισσά μας λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, καθώς το μοναδικό διαθέσιμο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό. Η άτυχη συμπατριώτισσά μας μεταφέρθηκε σε καρότσα φορτηγού από συγγενείς της, αλλά, όταν τελικά έφθασε στο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο Κ.Υ. στο Πλατάνι της Κω βρίσκονται ακινητοποιημένα δύο ασθενοφόρα, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλήρωμα για να τεθούν σε λειτουργία, παρά τις «υποσχέσεις» των αρμοδίων.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες και στο Γεννάδι της Ρόδου, όταν συμπατριώτης μας έχασε τη ζωή του στο σπίτι του, αφού ο μοναδικός γιατρός του ΚΥ Γενναδίου δεν μπορούσε να αφήσει τη θέση του και να σπεύσει σε βοήθειά του.

Παρόμοια εικόνα ελλείψεων παρουσιάζεται και στο νησί της Καλύμνου, με βασικές ειδικότητες, όπως αυτή του καρδιολόγου να καλύπτονται περιστασιακά είτε με μετακινήσεις από το ΚΥ Αστυπάλαιας είτε από νοσοκομεία της Αττικής.

Τα νησιά μας βιώνουν πλέον μια κατάσταση τριτοκοσμική στο χώρο της υγείας με αποδυναμωμένο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και βασικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει ανοχύρωτη την υγεία των νησιωτών μας και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, όπου αυξάνεται κατακόρυφα ο πληθυσμός, καθώς και τα περιστατικά που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Είναι καιρός να σταθεί δίπλα στον νησιώτη ένα ισχυρό, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος-σύμμαχος που θα κατανοεί τα προβλήματα των νησιωτών μας, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης τους.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Χιλιάδες ασθενείς με εγκεφαλικό έχουν σωθεί χάρη στην τηλεϊατρική σε Κω, Σύρο, Χανιά – Αποκλειστικό του ygeiamou

Χιλιάδες ασθενείς με εγκεφαλικό έχουν σωθεί χάρη στην τηλεϊατρική σε Κω, Σύρο, Χανιά – Αποκλειστικό του ygeiamou Η τηλε-νευρολογία σε τρία ελληνικά νησιά βοηθά στην

Ενημέρωση

Αφιέρωμα στον αντιστασιακό και ποιητή Μανώλη Γεωργίου Φουρτούνη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του Πέμπτη 10 Αυγούστου δημοτικό σχολείο Κεφάλου 

Αφιέρωμα στον αντιστασιακό και ποιητή Μανώλη Γεωργίου Φουρτούνη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του Πέμπτη 10 Αυγούστου δημοτικό σχολείο Κεφάλου  Στο πλαίσιο των

©2020 radioproto.gr