ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου»

Θετική είναι η γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου».

Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Ναυτιλίας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

Το ζήτημα τέθηκε πριν από λίγες ημέρες σε συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Πάτμου, κ. Πέντε Λευτέρη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού της Πάτμου, κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, κ. Γρύλλη Μανώλη, οι οποίοι και του έθεσαν το θέμα.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό και μεγάλο έργο υποδομής για την Πάτμο, όπως ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020», με πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού επισημαίνει:

«Με την ολοκλήρωση του έργου, η Πάτμος αποκτά μια υποδομή για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τη φιλοξενία σκαφών αναψυχής στη Σκάλα. Πάνω σε αυτή την προοπτική μπορεί να χτίσει μια στρατηγική προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκοιμήθη ο ιερέας Γεώργιος Παπαθωμάς (89 ετών)

Εκοιμήθη ο ιερέας Γεώργιος Παπαθωμάς (89 ετών) ἩἹερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου, μετά βαθυτάτης θλίψεως, ἀναγγέλλει εἰς τό εὐσεβές αὐτῆς πλήρωμα τήν κατά τήν Πέμπτη 7η

Ενημέρωση

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε σχολεία του Νοτίου Αιγαίου – 868 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν τον Απρίλιο 2026

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε σχολεία του Νοτίου Αιγαίου – 868 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν τον Απρίλιο 2026 Στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν

©2020 radioproto.gr