Μάνος Κόνσολας: Αναζητείται λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης την Τετάρτη στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Μάνος Κόνσολας: Αναζητείται λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης την Τετάρτη στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Μια νέα και σημαντική πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνου Κόνσολα, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης που αποτελεί μάστιγα κυρίως για τις νησιωτικές περιοχές.

Την Τετάρτη το απόγευμα στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής θα βρίσκονται ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, κ. Ευάγγελος Αραβώσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας έχει ήδη καταθέσει συνολική πρόταση που περιλαμβάνει αλλαγές και βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν αναποτελεσματικές και ανεφάρμοστες ορισμένες διατάξεις του.

Ο κ. Κόνσολας έχει προτείνει εναλλακτικές προτάσεις, όπως :

– Η δημιουργία χρηματοδοτικού προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων ζώων για τους δήμους, προκειμένου να προσλάβουν προσωπικό και να δημιουργήσουν σταυλικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα οι μικροί νησιωτικοί δήμοι.

– Η επανίδρυση της Αγροφυλακής ή η ενίσχυση του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα αστυνόμευσης και επιβολής προστίμων για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα.

– Η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δημιουργίας αλλά και βελτίωσης βοσκοτόπων.

– Η εκχώρηση της αρμοδιότητας επιβολής προστίμων στους δήμους, οι οποίοι θα συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με την Ελληνική Αστυνομία.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση Σειρά συλλήψεων πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε Κω και Λέρο από αστυνομικούς

Ενημέρωση

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο

©2020 radioproto.gr