Β. Κικίλιας: Εργαζόμαστε κάθε μέρα για το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του Τουρισμού στην Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Εργαζόμαστε κάθε μέρα για το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του Τουρισμού στην Ελλάδα

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των γραφείων Ε.Ο.Τ. εξωτερικού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου και η Γενική Διευθύντρια και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ.

Ο κ. Κικίλιας συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τη δουλειά που έχουν κάνει εν μέσω πανδημίας, με σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα και τους ζήτησε να εντείνουν τις προσπάθειές τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον χειμερινό τουρισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Τουρισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποτελεί ευκαιρία μετά και από περίπου δύο χρόνια πανδημίας να επαναπροσδιορίσουμε στόχους και αρχές.

Να σχεδιάσουμε με γνώμονα όχι μόνο πώς θα προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες, αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει, έχοντας υπόψη μας τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας.

Να δημιουργήσουμε μια τουριστική εμπειρία με βάση τις αναζητήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει την πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου, που αναζητά την ποιότητα, που συγκινείται από την αυθεντικότητα των περιοχών μας.

Να υλοποιήσουμε δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο όλους όσοι εργάζονται και ζουν γύρω από το τουριστικό προϊόν.

Για την Ελλάδα, ο Τουρισμός έχει αδιαμφισβήτητο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Τα όσα προσέφερε ήδη, τα όσα προσφέρει, αλλά και όσα θα προσφέρει στο μέλλον, δεν είναι αυτονόητα.

Είναι πολύτιμα αγαθά που πρέπει να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε κάθε μέρα»

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση Σειρά συλλήψεων πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε Κω και Λέρο από αστυνομικούς

Ενημέρωση

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο

©2020 radioproto.gr