Έκτακτη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα

Έκτακτη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε εκτάκτως την Κέρκυρα, όπου και προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Όπως αποφασίστηκε, θα ληφθεί μια σειρά από μέτρα, που πρότειναν οι τοπικοί φορείς, ώστε σε δύο εβδομάδες από σήμερα, όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «να μπορέσουμε σταδιακά να ανοίξουμε την αγορά και να είμαστε ασφαλείς».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων και Δήμαρχοι περιοχών της Κέρκυρας. Ενώ, μέσω τηλεδιάσκεψης, το παρόν έδωσαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι Διοικητές Νοσοκομείων Ιόνιων Νήσων, τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες Ιόνιων Νήσων και ο δήμαρχος Παξών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Περιφέρεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι εδώ για να συντονίσω το έργο αντιμετώπισης της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, σε ένα κρίσιμο στάδιο. Ήρθα λοιπόν εδώ να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες, να συνεργαστώ με τις τοπικές Αρχές, την Περιφέρεια, τους Δήμους, προκειμένου να γίνει μια παραγωγική συζήτηση και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τη μετάδοση και τη διάδοση της πανδημίας στα νησιά μας. Θεωρώ πως ήταν μια πολύ παραγωγική συζήτηση. Θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή μιας σειράς από προτάσεις που ακούστηκαν από τους τοπικούς εκπροσώπους και πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε, να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι και να προσέχετε.

Η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και άλλες ελεγκτικές Αρχές είναι στο πόδι εδώ και 13 μήνες. Είναι ηρωική η προσπάθεια που κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για να ελέγξουν την εφαρμογή των μέτρων και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη. Καλώ τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κόπωση. Ας προσέξουμε λίγο ακόμη».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία και του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Γιάννινα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κ. Καϊσερλης: Με τρεις ώρες τη βδομάδα μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία. Πρέπει να την αλλάξουμε.

Κ. Καϊσερλης: Με τρεις ώρες τη βδομάδα μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία. Πρέπει να την αλλάξουμε. Προχθές κατέβηκα στο υπόγειο να βρω ένα εξάρτημα του

Πολιτική

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκη για θέματα Δωδεκανήσου και εκπαίδευσης

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκη για θέματα Δωδεκανήσου και εκπαίδευσης Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,

©2020 radioproto.gr