Συνάντηση Δημάρχου Κω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

 

Συνάντηση Δημάρχου Κω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Παραγωγική συνάντηση είχαν σήμερα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, παρουσία του Βουλευτή Γιάννη Παππά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Την συνάντηση απασχόλησε το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου και ιδιαίτερα αυτό της έλλειψης τοπογράφου μηχανικού Τ.Ε..

Τέθηκε επίσης το τεράστιο θέμα της, εδώ και 30 χρόνια, καθυστέρησης στη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής επέκτασης του σχεδίου πόλης, με τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς πρότεινε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η διαδικασία μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ξεκίνησε ήδη η επεξεργασία της πρότασης, στις υπηρεσίες του Υπουργείου, για τον τρόπο υλοποίησης της σύμβασης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω έθεσε επιπλέον ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου, όπως είναι το νέο δικαστικό μέγαρο και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστών στο Πρωτοδικείο Κω.

Ο Υπουργός κ. Τσιάρας αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Κω στο επόμενο διάστημα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα σε δύο Υπουργούς για τη στήριξη της κρουαζιέρας στην Πάτμο

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα σε δύο Υπουργούς για τη στήριξη της κρουαζιέρας στην Πάτμο   Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε ο Μάνος Κόνσολας προς τους

Ενημέρωση

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΙΛΦ, ΚΟΣΜΑ ΣΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ (19/09/2026)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΙΛΦ, ΚΟΣΜΑ ΣΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ (19/09/2026)   Στα 15 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, ας

©2020 radioproto.gr