5 νέα οδοντιατρεία σε Δωδεκάνησα και Σάμο προσφορά των Ρόταρυ – Στην Κω ο Αμερικανός οδοντίατρος και φιλάνθρωπος Ρόταρυ David Clements  

Στην Κω βρέθηκε ο Αμερικανός οδοντίατρος κ. David Clements μαζί με την σύζυγό του κα. Inger Clements στα πλαίσια προσφοράς των Ροταριανών Ομίλων σε Ελλάδα και Αμερικής προς τους Έλληνες ακρίτες. 

Πιο συγκεκριμένα 6 νέα οδοντιατρικά ιατρεία εξοπλίστηκαν και θα λειτουργήσουν χάρη στην προσφορά των Ρόταρυ σε Σύμη, Λειψούς, Φούρνους, Αγαθονήσι και Πυθαγόρειο Σάμου. 

Για την πολύ σπουδαία ενέργεια μίλησε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κω κ. Σταύρος Αξαρλής στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο συνοδευόμενος από τον Αμερικανό οδοντίατρο και Ρόταρυ κ. Danid Clements

« Αποφασίστηκε να ενισχύσουμε νησιά που δεν έχουν οδοντιατρεία και μάλιστα τόεθηκε το θέμα σε μία διεθνή συνεδρίαση. Έτσι χρειάστηκε υπεύθυνος για την συγκέντρωση των χρημάτων στην Αμερική ο κ. Clements ο οποίος βρίσκεται στην Κω προκειμένου να επισκεφτεί τα οδοντιατρεία και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα δει ασθενείς στην Σάμο.» 

Το συνολικό κόστος των 5 ιατρείων ανέρχεται στα 110.000 δολάρια εκ των οποίων 67.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν στην Αμερική και τα υπόλοιπα στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος κ. Αξαρλής τόνισε ότι ήδη σχεδιάζεται ο τρόπος λειτουργίας των ιατρείων με την ενεργοποίηση εθελοντών οδοντιάτρων αλλά και με τη συνδρομή του στρατού που πάντα συνεισφέρει και βρίσκεται δίπλα στους Έλληνες ακρίτες. 

Από την πλευρά του ο Αμερικανός γιατρός από το Wisconsin δήλωσε γοητευμένος από το νησί της Κω και συγκινημένος που βρίσκεται στην πατρίδα του Ιπποκράτη. « Ως οδοντίατρος έλαβα τον όρκο του Ιπποκράτη κάτι το οποίο λαμβάνουν όλοι οι γιατροί της Αμερικής όταν αποφοιτήσουν. Είναι συγκινητικό που βρίσκομαι στην Κω και ενθουσιάστηκαν και συνάδελφοι μου όταν τους το είπα.» 

Ο Αμερικανός Ρόταρυ εξήγησε πως κατάφερε να συγκεντρώσει 67.000 δολάρια για να φτιαχτούν τα οδοντιατρεία. « Ο Ροταριανός Όμιλος της Κω καθώς και τα κεντρικά στην Αθήνα βοήθησαν στην επίβλεψη και υλοποίηση των εργασιών σε κάθε νησί ξεχωριστά. Το γεγονός ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήταν στην πρώτη γραμμή κατά τη μεταναστευτική κρίση έπαιξε ρόλο ώστε να υλοποιήσουμε το έργο των οδοντιατρείων.»  

Ο Dr. David Clements έχει μεγάλη φιλανθρωπική δράση καθώς έχει επισκεφθεί μεταξύ άλλων το Ισραήλ, το Αμαζόνιο, την Ινδία, απομακρυσμένα χωριά της Αλάσκα και άλλες περιοχές δυσπρόσιτες προκειμένου να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του. 

« Είναι συγκλονιστικό να μπορείς να βοηθάς ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στην οδοντιατρική. Στο Αμαζόνιο επισκέφτηκα φυλές που δεν είχαν καμία επαφή με δυτικούς και μάλιστα επέστρεψε με ασθένεια. Όμως θεωρώ καθήκον να συνεισφέρω και για αυτό το λόγο βρίσκομαι τώρα στην Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτώ το ιατρείο της Σάμου που θα λειτουργεί εντός του νοσοκομείου και μάλιστα για 4 ημέρες θα δέχομαι ασθενείς.» 

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός είχε βοηθήσει τις αμερικανικές αρχές στην αναγνώριση των θυμάτων της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου μέσω οδοντοστοιχίας και ταυτοποίησης DNA

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Ροταριανός Όμιλος Κω στις 24 Οκτωβρίου διοργανώνει μία προβολή ταινίας στον χειμερινό Ορφέα με θέμα την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας. Είναι γνωστό ότι οι Ρόταρυ παγκοσμίως έχουν συμβάλει σημαντικά στην εξάλειψη της συγκεκριμένης ασθένειας.  

« Θα υπάρχει μία συμβολική είσοδος 5 ευρώ διότι αγοράζουμε με ένα ευρώ ένα εμβόλιο. Δυστυχώς έχουν προκύψει κάποια περιστατικά σε Πακιστάν και Αφγανιστάν τα οποία προσπαθούμε να διαχειριστούμε διότι στον υπόλοιπο κόσμο χάρη στον εμβολιασμό έχει εξαλειφθεί η ασθένεια. Μάλιστα συνεργάτες μας που χορηγούσαν το εμβόλιο σε αυτές τις περιοχές δυστυχώς στις πρόσφατες αναταράξεις έχασαν την ζωή του.» 

Σάντυ Λαδικού

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by