300 Ισραηλινοί τουρίστες παραμένουν στην Κω λόγω του πολέμου

300 Ισραηλινοί τουρίστες παραμένουν στην Κω λόγω του πολέμου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του «ΒτΚ» απόψε στις 20.00 αναμένεται να γίνει η πτήση από Κω προς Τελ Αβίβ. Πρόκειται για την πρωινή πτήση της  Blue Bird που ακυρώθηκε σήμερα.

Οι ακυρώσεις των πτήσεων όπως έχουν μεταφέρει αξιόπιστοι τουριστικοί κύκλοι στην εφημερίδα μας, οφείλονται κυρίως στην άρνηση πληρωμάτων να πετάξουν προς το εμπόλεμο πεδίο του Ισραήλ.

 Νωρίτερα το ρεπορτάζ είχε ως εξής :

Ακυρώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο η σημερινή πτήση, η τελευταία για το 2023 από το αεροδρόμιο της Κω, για το Τελ Αβίβ. Αυτό σημαίνει ότι οι 300 Ισραηλινοί τουρίστες παραμένουν προς το παρόν εγκλωβισμένοι στο νησί μας.

 

Εξετάζεται ο επαναπατρισμός μέσω Ρόδου

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του «ΒτΚ» σήμερα γίνονται προσπάθειες επαναπατρισμού όσων Ισραηλινών το επιθυμούν μέσω Ρόδου. Αυτά όλα κατά τη διάρκεια της ημέρας που δεν υπήρχε πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η πτήση.

 « Αυτή την ώρα αφού οριστικοποιήθηκε η ματαίωση της σημερινής πτήσης από Κω για Ισραήλ, εξετάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι επιστροφής των Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στην Κω. Από το αεροδρόμιο της Ρόδου γίνονται κανονικά οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ και μάλιστα υπάρχουν κενές θέσεις στο αεροπλάνο της Blue Bird Airways. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε μέσω Ρόδου να εξυπηρετηθούμε».

 

Άγνωστο πόσοι Ισραηλινοί θέλουν να επιστρέψουν στην εμπόλεμη πατρίδα τους

΄Όπως εξήγησαν έμπειροι τουριστικοί παράγοντες στην εφημερίδα μας, οι τουρίστες από το Ισραήλ που βρίσκονται για διακοπές στην Κω, ενημερώνονται από το ταξιδιωτικό πρακτορείο για αυτή την επιλογή. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι επιθυμούν να επιστρέψουν εν μέσω πολέμου στην πατρίδα τους.

 

Διαθέσιμες πτήσεις για Ισραήλ μέσω Αθήνας

Παράλληλα πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά και την διαχείριση έκτακτων κρίσεων σημειώνουν ότι μία άλλη λύση θα ήταν μετακίνηση των Ισραηλινών επισκεπτών από την Κω , στην Αθήνα και επιστροφή με πτήση της El Al που συνεχίζει και πετάει για Ισραήλ.

 

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση λόγω του ΚΥΤ Πυλί και του αυξημένου αριθμού διαμενόντων

Από την άλλη, εκφράζεται και μία ανησυχία για την παραμονή των Ισραηλινών στην Κω και την πληρότητα στον αριθμό των διαμενόντων στις δομές φιλοξενίας μεταναστών στο Πυλί. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία γύρω από το μεταναστευτικό έρχονται πλέον με το σταγονόμετρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δομές σε Κω και Λέρο σύμφωνα με δημοσιεύματα εμφανίζουν πληρότητα καθώς εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τα 4.000 άτομα. Το Υπουργείο μετανάστευσης διαμηνύει ότι: « πράγματι υπάρχει μεγάλη αύξηση των ροών ωστόσο η κατάσταση κρίνεται για την ώρα διαχειρίσιμη.» Την ίδια ώρα όμως φαίνεται ότι τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία κέντρα που ήταν κλειστά για πάρα πολλούς μήνες όπως εκείνος στις Θερμοπύλες.

 

1η θέση στον πίνακα εισόδου στην Ελλάδα οι Παλαιστίνιοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, οι Παλαιστίνιοι κατέχουν την πρωτιά στις εισόδους στην χώρα μας. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2023 είχε κάνει τον γύρο της επικαιρότητας ένα βίντεο από το ΚΥΤ στο Πυλί  όπου Παλαιστίνιοι μετανάστες πανηγύρισαν την επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, λίγες στιγμές μετά και τη δεύτερη επίθεση 13χρονου Παλαιστίνιου. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ».

Τέλος , θεωρείται βέβαιο ότι οι αρμόδιες τοπικές αρχές λόγω της έκτακτης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και των συνθηκών που επικρατούν στην Κω, έχουν λάβει αναγκαία ενισχυμένα μέτρα.

Το Βήμα της Κω παρακολουθεί στενά το θέμα από την πρώτη στιγμή και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά πραγματοποίησε στο Δημοτικό

©2020 radioproto.gr