21/4 ξεκινούν οι πτήσεις από Τελ Αβιβ για Κω

21/4 ξεκινούν οι πτήσεις από Τελ Αβιβ για Κω 

Τι δηλώνει στο “ΒτΚ” ο Πρόεδρος της Blue Bird Β. Τάσσης

Πηγή: www.vimatisko.gr

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της τουριστικής σεζόν για το 2024. Μία από τις μεγάλες αγορές για Κω και Ρόδο είναι το Ισραήλ, όπου θυμίζουμε ότι η Κως είχε συμμετάσχει πέρυσι σε τουριστική έκθεση στο Τελ Αβίβ με την τότε αντιδήμαρχο κα. Σέβη Βλάχου.

Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου για Κω με μία παύση για 1,5 μήνα και επανέναρξη τον Ιούνιο σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του πρόεδρου της αεροπορικής εταιρείας Blue Bird κ. Βασίλη Τάσση στο Βήμα της Κω.

Ο κ Τάσσης μιλά για την ασφάλεια που νιώθουν οι Ισραηλινοί στην Ελλάδα, το πτητικό πρόγραμμα σε ολόκληρη την χώρα και φυσικά το πως διαμορφώνονται οι διακοπές των κατοίκων του Ισραήλ καθώς ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη με την Παλαιστίνη και ήταν ο λόγος να σταματήσουν το φθινόπωρο του 2023 λίγες ημέρες νωρίτερα οι πτήσεις.

Θυμίζουμε ότι διαχρονικά η Κως είναι ένας αγαπημένος προορισμός διακοπών των Ισραηλινών και ότι φέτος αναμένεται να έχουν μεγάλη παρουσία στο νησί μας δεδομένου του γεγονότος ότι δεν θα υπάρχει καμία πτήση και κανένα οργανωμένο πακέτο διακοπών για Τουρκία.

21 Απριλίου το πρώτο τσάρτερ από Ισραήλ για Κω

« Η πρώτη πτήση από Τελ Αβίβ για Κω αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου. Εκείνες τις ημέρες γιορτάζεται το εβραϊκό Πάσχα και θα υπάρχουν πτήσεις για Κω και Ρόδο σε ένα πρόγραμμα αρκετά ενισχυμένο. Στη συνέχεια θα υπάρχει παύση των πτήσεων και θα ξεκινήσουν εκ νέου από τα μέσα το Ιούνη με σχεδόν καθημερινή σύνδεση Τελ Αβίβ – Κως. Οι πτήσεις για Ρόδο ξεκινούν νωρίτερα».

Επιστροφή στην κανονικότητα για Ισραηλινούς

Ο κ. Τάσης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς με τον πόλεμο να είναι σε εξέλιξη μπορεί να υπάρξουν και ανατροπές στο πρόγραμμα. Όμως φαίνεται ότι η ζωή στο Τελ Αβίβ και τις γύρω περιοχές έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς με τους Ισραηλινούς να συνεχίζουν να ζουν την καθημερινότητα όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες.

« Σίγουρα ο πόλεμος επηρεάζει την κατάσταση και το κομμάτι του τουρισμού. Το ότι οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ έχουν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς δίνει αέρα αισιοδοξίας σε ότι αφορά τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Ήδη ταξιδεύουν και χιλιάδες κάτοικοι του Ισραήλ από το φθινόπωρο έχουν επισκεφτεί και έχουν παραμείνει στην χώρα μας στην Αθήνα και αλλού».

Στην Ελλάδα οι Ισραηλινοί νιώθουν ασφάλεια – Καμία πτήση από Ισραήλ για Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο οι εσωτερικές πτήσεις Ρόδο – Αθήνα είχαν δεκάδες Ισραηλινούς που είχαν παραμείνει στην χώρα μας αφού η έναρξη του πολέμου τους βρήκε σε διακοπές. Επίσης όλο το χειμώνα οι Ισραηλινοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς παρέμειναν ώστε να μείνουν μακριά από τον πόλεμο.

« Οι Ισραηλινοί νιώθουν μεγάλη ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα. Θεωρούμαστε πολύ φιλική χώρα για αυτούς. Για αυτό το λόγο επέλεξαν για λόγους ασφαλείας να έρθουν να μείνουν παραπάνω στην Ελλάδα και τώρα την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Για αυτό το λόγο θα πάμε καλά με τις τρέχουσες συνθήκες σε Κω και Ρόδο. Αντιθέτως η Τουρκία δεν θα υποδεχτεί ούτε έναν τουρίστα από το Ισραήλ. Δεν υπάρχει καν αεροπορική σύνδεση».

Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Κω

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας μεγάλης έρευνας της εφημερίδας μας με τουρίστες για τα υπέρ και τα κατά των διακοπών στην Κω, όλοι οι Ισραηλινοί δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι με το νησί, το φαγητό , την κουλτούρα, τις υπηρεσίες αλλά και τις τιμές καθώς η ζωή στο Τελ Αβίβ είναι πλέον πολύ ακριβή.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία εκτελεί πτήσεις ήδη από Τελ Αβίβ για Αθήνα. Για το καλοκαίρι θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση από το αεροδρόμιο « Μπεν Γκιουρόν» στο Τελ Αβίβ με Κω, Ρόδο, Μύκονο και φυσικά Αθήνα.

Ποια είναι η Bluebird Airways

Η Bluebird Airways είναι ελληνική αεροπορική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι η 3η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα και εκτελεί πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού. Ασχολείται κυρίως με τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις επιβατών. Αναπτύσσεται ταχύτητα έχοντας στη διάθεσή της ιδιόκτητα και ναυλωμένα αεροσκάφη.

Στην φωτογραφία είναι ο πρόεδρος της Blue Bird Airways κ. Βασίλης Τάσσης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο της Κω κατά την υποδοχή του 1ου τσάρτερ από Ισραήλ για Κω το καλοκαίρι του 2022.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr