2019 – 2023: ΚΩΣ μια πόλη, ένα νησί σε αποδόμηση!

2019 – 2023: ΚΩΣ μια πόλη, ένα νησί σε αποδόμηση!

Όποτε η Κως διοικείται από μια δημοτική αρχή η οποία εκλέχθηκε χωρίς πρόγραμμα αλλά για να ικανοποιήσει μόνο και μόνο πολιτικό ρεβανσισμό ή για να ικανοποιήσει τα μεταφυσικά οράματα του επικεφαλής, τότε αποδομείται, διαλύεται και φυσιολογικά κυριαρχεί η κακομοιριά, η αυθαιρεσία και η ακαθαρσία.
Νομοτελειακή απόρροια των προηγούμενων είναι πως στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε αλλά και πολύ πριν την δημοτική αρχή που εκλέχθηκε με τέτοιο τρόπο, διακατέχει η αβεβαιότητα, η πολιτική ταλάντωση και ο φόβος ότι θα χάσει την «καρέκλα».
Τότε κυρίαρχο γίνεται το «συνηθισμένο όπλο» των συντηρητικών εξουσιών, το ρουσφέτι, η εξυπηρέτηση προκειμένου να δεσμεύσει πολίτες και να υφαρπάξει την ψήφο τους.
Από το 2019 αποκτήσαμε μια δημοτική αρχή η οποία δεν στηρίχτηκε σε πολιτικές αρχές, δεν απόκτησε ποτέ μια ενιαία μορφή πολιτικής ομάδας, δεν έδρασε ποτέ σαν πολιτική ομάδα. Αποκτήσαμε δημοτική αρχή η οποία στηρίχτηκε σε τρία ετερόκλητα ποδάρια χωρίς να έχουν το ίδιο ύψος, το ίδιο πάτημα στην γη, χωρίς να έχουν την ίδια πολιτική κουλτούρα. Αποκτήσαμε μια δημοτική αρχή με πολλά μικρά κομμάτια στην συσκευασία του ενός.
Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, έτσι;
Αυτά λοιπόν τα τρία ποδάρια βρήκαν κάποιον, τον έχρισαν επικεφαλής σαν λύση ανάγκης – αφού απέτυχαν σε άλλους στόχους- και έβαλαν στόχο όχι να κερδίσουν στις δημοτικές εκλογές και να εφαρμόσουν ένα κάποιο πρόγραμμα αλλά να «εκδιώξουν» την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Ο λόγος προφανής.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν μια ενιαία και συμπαγής πολιτική παράταξη με πρόγραμμα και λύσεις για τα προβλήματα της Κω και γι’ αυτό το λόγο παρήγαγε έργο, οπότε τους χάλαγε την «μανέστρα», τους είχε βάλει στο πολιτικό περιθώριο, τους αγνοούσε ο κόσμος εκτός των γνωστών παρατρεχάμενων.
Απόδειξη όσων γράφω παραπάνω είναι πως η σημερινή αρχή που εκλέχτηκε με τον τρόπο που γράφω είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η που δεν πραγματοποίησε κανένα μα κανένα δικό της έργο παρά μόνο ότι βρήκε από την προηγούμενη. Είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η δημοτική αρχή της οποίας οι παρεμβάσεις εξαντλούνται στην ελαιοφύτευση των πλατειών και στην ακριβή τοποθέτηση του I LOVE KOS και των πανάκριβων ανθέων. Είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η δημοτική αρχή η οποία αγνοεί ότι στο νησί της Κω υπάρχει η Καρδάμενα, υπάρχει η Αντιμάχεια – γι’ αυτό παραιτήθηκαν κοινοτικοί της σύμβουλοι- δεν ξέρει ότι υπάρχει η Κέφαλος, το Πυλί και αυτό ακόμα το Ασφενδιού από το οποίο κατάγεται ο δήμαρχος. Γι’ αυτόν υπάρχει μόνο το Τιγκάκι και αυτό όχι ολόκληρο, από την πλατεία μέχρις ένα ορισμένο σημείο στο οποίο έγινε έργο που διαμαρτύρονται όλοι.
Είναι η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η αρχή η οποία δεν έβαλε ούτε ένα πετραδάκι σ΄ αυτό που λέμε «ανάπτυξη» της Κω. Αντίθετα άφησε ένα νησί να είναι στον «αυτόματο πιλότο» και να προχωρά μέχρι εκεί που άντεχε μόνο του. Οι υποδομές αφέθηκαν στην μοίρα τους, η καθαριότητα που ήταν το καμάρι του νησιού άρχισε να υπολείπεται και να φτάνουμε σήμερα στην κατάσταση που όλη η πόλη ζέχνει και κανένας δεν ενδιαφέρεται.
Οι οδοκαθαριστές είναι ελάχιστοι, αλήθεια οι προσλήψεις που είναι; Εξαφανίστηκαν; Ή μήπως εργάζονται «αλλού»;
Πρόσφατα πριν λίγο καιρό στην οδό Απελλού τα λύματα έκαναν την εμφάνισή τους για να καλωσορίσουν τους τουρίστες χαϊδεύοντας τους τα πόδια, στην αυλή ενός σχολείου φύτρωσαν φυτά μέσα από την άσφαλτο με την οποίαν είχαν επιστρώσει την αυλή πριν μερικούς μήνες – «επάνω στο ξερό χώμα της καρδιάς μου φύτρωσε ένας κάκτος.» (Μίκης Θεοδωράκης).
Σε ποδηλατόδρομους αναφύονται χόρτα και αναγκάζουν τους τουρίστες να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε ράλι.
Κάδοι απορριμμάτων ξεχειλίζουν από σκουπίδια τα οποία μυρίζουν απαίσια λόγω της εποχής.
Μία βόλτα στην λεωφόρο των φοινίκων σε αναγκάζει να κρατάς την αναπνοή σου από την μπόχα που βγάζουν οι κάδοι συλλογής απορριμμάτων.
Η διαμόρφωση του δρόμου στην είσοδο της πόλης, το επιλεγόμενο και «χωνί» έχει προκαλέσει την δίκαιη διαμαρτυρία όλων των περιοίκων και άλλων επαγγελματικών ομάδων και η μόνη απάντηση από επίσημα χείλη είναι πως «αν δεν λειτουργεί θα το τροποποιήσουμε»!!!!! Ε, φοβερή πολιτική θέση;
Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα –για τα οποία θα επανέλθω- χαρακτηρίζουν την πόλη μας, χαρακτηρίζουν το νησί μας.
Γι’ αυτούς Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ στόχος είναι η με κάθε μέσο και κάθε τρόπο επανεκλογή, είναι ο Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ σκοπός τους.
Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα.
Τέτοια δημοτική αρχή θέλουμε;
Tέτοιο δημοτικό άρχοντα –ανύπαρκτο– θέλουμε;
Αξίζουμε τέτοια αδιαφορία;
Αξίζει ο τόπος μας τέτοια εγκατάλειψη;
OXI.
Είμαι σίγουρη πως όλοι λέμε ένα μεγάλο μεγάλο ΟΧΙ.
Βασιλική Μπόμπου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 
Δημοτική Ενότητα Κω

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

Πολιτική

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων Πηγή: www.vimatisko.gr Στόχος μας είναι

©2020 radioproto.gr