1η συνάντηση διαβούλευσης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης Κω

1η συνάντηση διαβούλευσης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης Κω 

Η 1η συνάντηση διαβούλευσης, υπό τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, για την υπό εκπόνηση Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης Κω θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη 18 Μαϊου 2023, στις 17:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων Επαγγελματικών και Κοινωνικών Φορέων του νησιού μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΒΑΑ αποτελεί αναπτυξιακό και χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση, τόσο από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, όσο και από άλλα Ταμεία, με έμφαση:

• στην ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη μιας προσδιορισμένης περιοχής,

• στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του παραγωγικού δυναμικού,

• στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και την κοινωνική ένταξη.

Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μπορεί να συμπεριλάβει παρεμβάσεις μόνο στον αστικό χώρο κι ως εκ τούτου αφορά αποκλειστικά την αστική περιοχή της πόλης Κω.

Δύναται να συμπεριλάβει προς χρηματοδότηση, έργα του Δήμου, δημόσιων οργανισμών, αλλά και ιδιωτών, εφόσον αυτά συμβάλουν αποδεδειγμένα στους στόχους της ΣΒΑΑ.

Στην 1η συνάντηση διαβούλευσης θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πρόσκληση, τις δυνατότητες και τους όρους χρηματοδότησης, θα παρουσιαστούν από την μεριά του Δήμου οι προτεραιότητες και η περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ, η υφιστάμενη αναπτυξιακή κατάσταση της πόλης και τα βασικά προτεινόμενα έργα.

Με την συμβολή των συμμετεχόντων θα διαμορφωθούν οι στόχοι, αφού προσδιοριστούν και ιεραρχηθούν οι δυνατότητες, οι ανάγκες και προκλήσεις της πόλης αναφορικά με τις υποδομές, η προσβασιμότητα και βιώσιμη κινητικότητα, η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, οι κοινωνικές υποδομές, το φυσικό κι αστικό περιβάλλον και το πολιτισμικό της απόθεμα.

Θα ακολουθήσει και 2η συνάντηση διαβούλευσης με σκοπό την οριστικοποίηση των έργων και δράσεων που θα συμπεριληφθούν στην ΣΒΑΑ.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά πραγματοποίησε στο Δημοτικό

©2020 radioproto.gr