ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ Επικίνδυνη η έλλειψη οδηγών του ασθενοφόρου

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Επικίνδυνη η έλλειψη οδηγών του ασθενοφόρου

Σε άμεσο κίνδυνο τίθενται καθημερινά ανθρώπινες ζωές στην Πάτμο εξαιτίας της έλλειψης οδηγών για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Πάτμου . Οι ασθενείς και οι τραυματίες στο νησί όσο σοβαρό κι αν είναι το περιστατικό πρέπει να αναζητήσουν ιδιωτικό μέσο για να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας αφού όταν ζητάνε ασθενοφόρο, ενημερώνονται πως δεν υπάρχει οδηγός .

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των εργαζομένων και τις αιτήσεις της Διοίκησης δεν έχει λυθεί. Οξύνθηκε δε περισσότερο μετά την τοποθέτηση του ενός εκ των τριών οδηγών στην θέση του Αντιδημάρχου. Οι δυο οδηγοί που απέμειναν αδυνατούν να καλύψουν την 24 ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Αυτή είναι η ανάπτυξη πού διαφημίζουν, προϋποθέτει την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων προϋποθέτει την λειτουργία των δημοσίων μονάδων υγείας ακόμη και κάτω από το όριο ασφαλείας, όταν υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό που θα μπορούσε να καλύψει όλα τα κενά και βρίσκεται στην ανεργία. Είναι η “ανάπτυξη” που προϋποθέτει για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάτμου συνεχείς μετακινήσεις γιατρών και άλλου προσωπικού, για την λειτουργία του σχεδόν στα όρια ασφαλείας, η κάτω από αυτά, προϋποθέτει την εντατικοποίηση της εργασίας και τις εκατοντάδες απλήρωτες ώρες δουλειάς για να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Από την άλλη δίνονται προκλητικά προνόμια και ζεστό χρήμα με επιδοτήσεις φοροαπαλλαγές, υπεραποσβέσεις κ.λ.π. στους επιχειρηματικούς ομίλους στους διάφορους “επενδυτές” και ταυτόχρονα επίθεση στις κλαδικές συμβάσεις

και ισοπέδωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτή την “ανάπτυξη” ευαγγελίζονται, που δέν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι η “ανάπτυξη” που σου “υπόσχονται” ίσως να μην πεθάνεις στον δρόμο, αν και αυτό δεν είναι σίγουρο, αλλά σε κάποιο ράντζο νοσοκομείου .

Η έλλειψη οδηγών είναι γνωστή από καιρό. Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ με ανάλογο δελτίο τύπου προ διετίας είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό. Η Ένωση θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων του Κ.Υ.Πατμου και θα στηρίξει πολύπλευρα τους αγώνες τους, για ένα Κέντρο Υγείας, αποκλειστικά δημόσιο με δωρεάν παροχές, σύγχρονο που να προσφέρει υπηρεσίες αναβαθμισμένες σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, πλήρως εξοπλισμένο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες υγιών και ασθενών , με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης. Με πλήρη στελέχωση σε αριθμό γιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων (παθολόγους, γενικούς ιατρούς, καρδιολόγο, μικροβιολόγο, παιδίατρο, γυναικολόγο, ορθοπεδικό, χειρουργό, ακτινολόγο, οδοντίατρο ) . Πλήρη στελέχωση από υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό.

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ απαιτεί την άμεση στελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας, του Κ.Υ Πάτμου αλλά και των μονάδων που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του ( Ιατρεία Λειψών Αγαθονησίου, Αρκιών ) .

Την άμεση λύση του προβλήματος της έλλειψης πληρωμάτων- οδηγών ασθενοφόρου , με μετακίνηση προσωρινή προσωπικού και προκήρυξη των τριών κενών οργανικών θέσεων του οργανογράμματος.

Παράλληλα, η Ένωση τονίζει προς κάθε αρμόδιο για την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου, πως «η ηθική και νομική ευθύνη για όσα συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν είναι υπόθεση δική σας και των ιεραρχικά ανωτέρων σας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Τσουκαλάς Σοφία Δήμου Βασιλική Θεοτοκάτου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κω για συνταξιοδοτικά και social security θέματα την Τρίτη 23 Απριλίου στο H20 all day cafe restaurant 

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κω για συνταξιοδοτικά και social security θέματα την Τρίτη 23 Απριλίου στο H20 all day cafe restaurant  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση

Νίσυρος: Τι ισχυρίζεται ο φύλακας του μουσείου αποκλειστικά στο LIVE NEWS. Ακούστε μαρτυρίες γονέων 

Νίσυρος: Τι ισχυρίζεται ο φύλακας του μουσείου αποκλειστικά στο LIVE NEWS. Ακούστε μαρτυρίες γονέων  Τα λόγια γονέων στο Live News βάζουν σε σκέψεις. Πλαισιώνουν τις

©2020 radioproto.gr