Την αύξηση του προνοιακού και διατροφικού επιδόματος για νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους ασθενείς και ΑμεΑ , ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την αύξηση του προνοιακού και διατροφικού επιδόματος για νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους ασθενείς και ΑμεΑ , ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Κύριοι Υπουργοί,

 

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους και οι πληθωριστικές πιέσεις επιβάλλουν την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται στήριξη.

Επιβάλλεται πέρα από τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και η επανεξέταση κάποιων επιδομάτων που χορηγούνται σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες, όπως το προνοιακό και διατροφικό επίδομα που χορηγείται στα άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για το διατροφικό επίδομα που χορηγείται σε:

1) Νεφροπαθείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.

2) Ασθενείς στους οποίους έχει γίνει μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών.

3) ‘Όσους έχουν υποβληθεί σε πολυσπλαχνική μεταμόσχευση, καθώς και σε όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση έστω και ενός εκ των παρακάτω οργάνων: στομάχου, σπληνός, παγκρέατος, νησιδίων παγκρέατος, εντέρου (παχέος ή λεπτού), ήπατος, νεφρού, καρδιάς και πνευμόνων.

Αντίστοιχη πρόβλεψη πρέπει να υπάρξει και για τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύς.

Τα συγκεκριμένα επιδόματα παραμένουν σταθερά εδώ και 14 χρόνια, χωρίς να έχει γίνει κάποια αναπροσαρμογή.

Τα νέα δεδομένα, όμως, με τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση επιβάλλουν την επανεξέταση και αύξηση αυτών των επιδομάτων, με δεδομένο ότι το δημοσιονομικό κόστος δεν είναι απαγορευτικό, αφού ο αριθμός των δικαιούχων είναι σχετικά μικρός.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

 

1. Προτίθενται να προχωρήσουν σε αύξηση του προνοιακού και διατροφικού επιδόματος για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών και για τα ΑμεΑ;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Sinsay Κως : Νέα θέση εργασίας 

Sinsay Κως : Νέα θέση εργασίας  Ζητείται προσωπικό στο κατάστημα Sinsay στην Κω – Ανοιχτές θέσεις εργασίας Το κατάστημα Sinsay στην Κω αναζητά νέο προσωπικό, προσφέροντας ευκαιρίες

Ενημέρωση

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή οι έλεγχοι για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και οι ενδεχόμενες πρακτικές ΟΠΕΚΕΠΕ

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή οι έλεγχοι για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και οι ενδεχόμενες πρακτικές ΟΠΕΚΕΠΕ Τα σοβαρότατα ερωτήματα που προκύπτουν για τις παράνομες επιδοτήσεις στο

©2020 radioproto.gr