ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου: Μανώλης Γλέζος, Παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για ελευθερία

ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδεκανήσου: Μανώλης Γλέζος, Παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για ελευθερία

Ο Μανώλης Γλέζος, ο τελευταίος Παρτιζάνος της Ευρώπης, όπως δικαιωματικά τον έχουν αποκαλέσει, πάει να συναντήσει αυτούς με τους οποίους αγωνίστηκε για μια καλύτερη Ελλάδα, μια δικαιότερη Ευρώπη, ένα πιο ανθρώπινο, ελεύθερο κόσμο.

Οι αγώνες του για τα οράματα και τα ιδανικά που με συνέπεια υπηρέτησε αποτελούν για όλους εμάς διαρκή παρακαταθήκη.

Ως μαθητής ακόμη πρωτοστάτησε στη δημιουργία αντιφασιστικής ομάδας για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τους Ιταλούς αλλά κατά της δικτατορίας του Μεταξά.

Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής δίνει το «παρών» στην αντίσταση του λαού μας μέσα από τις τάξεις της ΟΚΝΕ, του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ, με αποτέλεσμα να υποστεί φυλακίσεις, βασανιστήρια και διώξεις.

Πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας, πρωτοπόρος στον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις και την ηθική δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της κατοχής, υπήρξε ένα παγκόσμιο σύμβολο της επιθυμίας του ανθρώπου για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της ελευθερίας και της Δημοκρατίας καλούμε τον Δήμο Κω να δώσει το όνομά του σε δρόμο του Δήμου μας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εξιχνιάστηκαν άμεσα τρείς περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Κω

Εξιχνιάστηκαν άμεσα τρείς περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Κω Συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός δράστης   Τα αφαιρεθέντα χρήματα-προιόντα που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν    

Ενημέρωση

Γιάννης Παππάς: Στήριξη σε νησιωτικότητα, δημοτικές συγκοινωνίες και περιφερειακά ΜΜΕ μέσα από το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Γιάννης Παππάς: Στήριξη σε νησιωτικότητα, δημοτικές συγκοινωνίες και περιφερειακά ΜΜΕ μέσα από το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών Τις σημαντικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του

©2020 radioproto.gr