ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΑΡΑ – ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΡΟΔΟΥ- ΚΩ – ΛΕΡΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΑΡΑ – ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΡΟΔΟΥ- ΚΩ – ΛΕΡΟΥ

Συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για τα εκκρεμεί θέματα, των δικαστικών μεγάρων Ρόδου και Κω καθώς και τα προβλήματα με το κτηματολόγιο και την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Κω πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον κ. Νικητιάδη για τον προγραμματισμό του υπουργείου, σε ότι αφορά τα νέα δικαστικά μέγαρα και τον διαβεβαίωσε ότι μετά από την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού Νόμου, θα προχωρήσει το Υπουργείο και στις προγραμματικές συμβάσεις με τους δικηγορικούς συλλόγους Κω και Ρόδου, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εγγραφή χιλιάδων εκκρεμών συναλλαγών στα κτηματολόγια.

Ο κ. Νικητιάδης, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Τσιάρα, δήλωσε :

« Χάριν στις ηρωικές προσπάθειες των δικηγόρων της Κω και της Ρόδου, καταφέραμε μέχρι σήμερα να υπάρχει στοιχειώδης ισορροπία στις αγορές των δύο νησιών. Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης , με διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα υπογραφούν οι απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις με τις οποίες θα δοθεί η δυνατότητα να απασχοληθούν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες δικηγόροι με το έργο του ελέγχου και της μεταγραφής δικαιοπραξιών που πρέπει να εγγραφούν στο κτηματολόγιο. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως η τάξη στην αγορά των ακινήτων στα νησιά μας» .

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κ. Καϊσερλης: Με τρεις ώρες τη βδομάδα μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία. Πρέπει να την αλλάξουμε.

Κ. Καϊσερλης: Με τρεις ώρες τη βδομάδα μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία. Πρέπει να την αλλάξουμε. Προχθές κατέβηκα στο υπόγειο να βρω ένα εξάρτημα του

Πολιτική

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκη για θέματα Δωδεκανήσου και εκπαίδευσης

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας Ι. Παπαδομαρκάκη για θέματα Δωδεκανήσου και εκπαίδευσης Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,

©2020 radioproto.gr