Συνάντηση Δ. Καιρίδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης: Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και χρηματοδότηση τρίτων χωρών υπό προϋποθέσεις

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συνάντηση Δ. Καιρίδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης: Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και χρηματοδότηση τρίτων χωρών υπό προϋποθέσεις

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης, κ. Olivér Várhelyi.

Αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν η ενίσχυση της εξωτερικής διάστασης της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η καταπολέμηση της διακίνησης και της παράνομης μετανάστευσης εν γένει. Επίσης, ανέλυσαν την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, όπως διαμορφώνεται μετά την ευρω-αιγυπτιακή συμφωνία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή χρηματοδοτική ενίσχυση της ακτοφυλακής των παράκτιων χωρών, όπως η Αίγυπτος.

Ο Υπουργός επέμεινε ότι η χρηματοδότηση της Τουρκίας θα πρέπει πάντα να γίνεται σε συνάρτηση της καλής συνεργασίας της γείτονος στο μεταναστευτικό και εν τέλει την επανέναρξη των επιστροφών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην Τουρκία, όπως προβλέπει άλλωστε και η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016.

Τέλος, ο κ. Καιρίδης και ο κ. Várhelyi συμφώνησαν ότι η νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους € 2 δισεκατομμυρίων, που συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 1ης Φεβρουαρίου, θα πρέπει να αφορά, κατά προτεραιότητα, τον ευρωπαϊκό νότο και κυρίως τις χώρες πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα, και όχι συνολικά όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Γ. Νικητιάδης στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Εθνική ανάγκη η αναπτυξιακή θωράκιση των νησιών μας

Γ. Νικητιάδης στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Εθνική ανάγκη η αναπτυξιακή θωράκιση των νησιών μας Τη σύνδεση της εθνικής θωράκισης των νησιών με την αναπτυξιακή στήριξή

Αθλητικά Νέα

Δημήτρης Δρόσος : Αγωνιστικός αποκλεισμός του νησιωτικού αθλητισμού λόγω υψηλού κόστους μετακινήσης– Στα «χαρτιά» σήμερα οι δωρεάν μετακινήσεις των αθλητών

Δημήτρης Δρόσος : Αγωνιστικός αποκλεισμός του νησιωτικού αθλητισμού λόγω υψηλού κόστους μετακινήσης– Στα «χαρτιά» σήμερα οι δωρεάν μετακινήσεις των αθλητών Με το μήνυμα ότι η

©2020 radioproto.gr