Σκληρή επίθεση- απάντηση του δημάρχου Σύμης στον Γ. Κρητικό. «Η Σύμη δεν θα γίνει Κως , Μόρια ή Λέρος» δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο 91.5

Σκληρή επίθεση- απάντηση του δημάρχου Σύμης στον Γ. Κρητικό. «Η Σύμη δεν θα γίνει Κως , ή Μόρια ή Λέρος» δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο 91.5

Την δική του σκληρή απάντηση στον Γιάννη Κρητικό και όσα αναφέρει για την Σύμη και το μεταναστευτικό έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας στο Ράδιο Πρώτο 91.5.

Ο δήμαρχος μίλησε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή της Τετάρτης 09 Οκτωβρίου και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Σύμη δεν επιθυμεί να γίνει ούτε Κως ούτε Μόρια.

Σε ότι αφορά την διαχείριση του προβλήματος και την απομάκρυνση των μεταναστών είπε: «Το νησί αυτή τη στιγμή δεν έχει μετανάστες. Έφυγαν όλοι με το αρματαγωγό. Το θεωρούμε μία μεγάλη επιτυχία για την δημοτική αρχή παρόλο που ήταν μόνη της. Η Σύμη κατάφερε το ακατόρθωτο να φύγουν όλοι οι μετανάστες από το νησί και δεν ήταν λίγοι. Το τελευταίο τετράμηνο πέρασαν 1.700 μετανάστες και το θεωρούμε επιτυχία ότι δεν έμεινε ούτε 1 εδώ. Παρόλο που δεν είχαμε στο πλευρό μας κανέναν. Όταν λέω κανέναν εννοώ κανέναν».

Ο κ. Παπακαλοδούκας σχολίασε με σκληρή γλώσσα στα όσα έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης και το πως διαχειρίστηκε η περιφέρεια την κρίση το 2015. « Διαβάζω σήμερα τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη σας. Ο Γιάννης Κρητικός ο οποίος θεωρεί επιτυχία ότι στην Κω έχει αυτή τη στιγμή Χοτ Σποτ. Πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε Μόρια και Κω. Εγώ να επιλέξω. Εγώ λοιπόν δεν επιλέγω ούτε Μόρια ούτε Κω και κουμάντο στο νησί μου κάνω εγώ και κανένας Κρητικός.

Ο Κρητικός αφού εσείς τον ανέχεστε και τον έχετε ακόμη εκεί πέρα και δεν το έχετε πιάσει ακόμη στις ντομάτες τι να πω; Συγχαρητήρια. Είναι δυνατόν να βγαίνει αυτή τη στιγμή και να διαφημίζει την επιτυχία του κ. Χατζημάρκου, το Χοτ Σποτ; Το Χοτ Σποτ που έγινε στην Κω το 2ο μεγαλύτερο νησί σε τουρισμό στη Δωδεκάνησο.

Είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει ότι είναι επιτυχία αυτό που έγινε στην Κω και να το δέχεστε και ακόμη να μην έχετε πάει να το ρίξετε κάτω από το μπαλκόνι; Είναι ντροπή να βγαίνει αυτός ο Γιάννης Κρητικός και να κρίνει τον δήμαρχο ο οποίος αυτός ο δήμαρχος εκλέγεται 5 τετραετίες και έχει στο πλευρό του όλους τους Συμιακούς και αυτούς που δεν τον ψήφισαν και συμφωνούν μαζί μου ότι οι μετανάστες στη Σύμη δεν χωρούν.

Αν το θέλει ο κ. Κρητικός, ας σας κάνει 2ο Χοτ Σποτ στην Κω να τους φιλοξενήσει και αυτούς. Αν το δέχεστε εσείς αυτό που μου λέει να επιλέξω ανάμεσα σε Μόρια και Κω , ντροπή του. Είναι και καινούργιος. Αφού δεν ξέρει ας μάθει τουλάχιστον 5 πράγματα και μετά να βγαίνει να κρίνει τον δήμαρχο της Σύμης».

Ο κ. Παπακαλοδούκας έδωσε απάντηση και σε όσα του καταλόγισαν ότι έβγαινε στα κανάλια για να διαφημιστεί. «Δεν έχει ανάγκη ο δήμαρχος της Σύμης το μπαλκόνι της Δημαρχίας , το πρόβλημα του μεταναστευτικού για να προβληθεί και να διαφημιστεί. Τον ξέρει όλος ο κόσμος ποιος είναι ο δήμαρχος.

Είναι δυνατόν να βγαίνει αυτός ο άνθρωπος ο κ. Κρητικός να λέει στη Σύμη να επιλέξει αν θα γίνει Μόρια ή Κω και θεωρεί επιτυχία ότι αυτή τη στιγμή στην Κω υπάρχουν 3.500 μετανάστες.

Για τον κ. Ευσταθίου τι να πω τώρα; Βγήκε και αυτός να κρίνει τον δήμαρχο της Σύμης. Αυτός που είναι από πίσω ( από τις παρεμβάσεις) δεν έχει το θάρρος και τον τσαμπουκά να με κρίνει;  Πρώτη φορά βλέπω περιφερειάρχη να κρύβεται πίσω από αντιπεριφερειάρχες.

Το μήνυμα της Σύμης, των Συμιακών και του δημάρχου είναι ότι ούτε Κω θέλει να γίνει ( δεν μιλάω για τα καλά της Κω που είναι πολλά), ούτε Μόρια , ούτε Λέρος. Δεν θέλουμε το νησί μας να γίνει Χοτ Σποτ. Αν το θεωρεί επιτυχία αυτό ο κ. Χατζημάρκος λυπάμαι».

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός στην πρωινή εκπομπή «Όλα στον Αέρα» στο Ράδιο Πρώτο 91.5  9-11 το πρωί.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Σύμης στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γ. Ανδρουλάκης: «Η κυκλική οικονομία δεν αφορά τους λίγους, κάποιους ακτιβιστές του περιβάλλοντος. Είναι μονόδρομος για το μέλλον»

  Γ. Ανδρουλάκης: «Η κυκλική οικονομία δεν αφορά τους λίγους, κάποιους ακτιβιστές του περιβάλλοντος. Είναι μονόδρομος για το μέλλον» Στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν

©2020 radioproto.gr