Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη δημιουργία και στελέχωση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Αστυπάλαια

PSTL3393

Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη δημιουργία και στελέχωση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Αστυπάλαια

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Αστυπάλαια.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή φυσικής καταστροφής στην Αστυπάλαια θα πρέπει να έρθει εκπαιδευμένο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος από άλλο νησί και αυτό απαιτεί χρόνο.

Στο νησί δεν υπάρχει οργανωμένη δομή του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να παρέμβει άμεσα και να αντιμετωπίσει σε πρώτο χρόνο μια πυρκαγιά ή μια φυσική καταστροφή. Υπάρχει, βεβαίως, ένα εθελοντικό σωματείο πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιείται με αυταπάρνηση και διάθεση προσφοράς σε ζητήματα πυρόσβεσης και διάσωσης αλλά δεν αρκεί.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επιχειρηματολογεί για την αναγκαιότητα δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου τονίζοντας ότι ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με προσωπικό θα έχει τα μέσα αλλά και τη δυνατότητα να παρέμβει ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να οργανώνει ασκήσεις συνεκπαίδευσης με το τοπικό σωματείο εθελοντών για την πυρασφάλεια, την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι ο Δήμος Αστυπάλαιας είναι διατεθειμένος να συνδράμει στη στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ιπποκράτεια 2026: «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» στον Ορφέα – Δευτέρα 4 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο

Ιπποκράτεια 2026: «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» στον Ορφέα – Δευτέρα 4 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο Στο πλαίσιο των Χειμερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ιπποκράτεια 2026»

©2020 radioproto.gr