Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

 

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και να ανακαλύπτουν τις ομορφιές του νησιού.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό πρόγραμμα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου κορυφώνονται οι δράσεις με την μεγάλη ποδηλατοβόλτα στο Ιστορικό κέντρο της πόλης. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας με ώρα εκκίνησης στις 18:00. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες κάθε ηλικίας.

Η διαδρομή που ακολουθηθεί είναι: «Πλατεία Ελευθερίας, Ιπποκράτους, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κουντουριώτη, Αβέρωφ, Φιλίνου, Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιακώβου Ζαράφτου, Γρηγορίου Ε’, Βασιλέως Παύλου, Πλατεία Ελευθερίας». Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν, η Δημοτική Αστυνομία Κω, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες.

Νωρίτερα στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Αθλητικό Όμιλο Ακαδημία Κω, θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές με τη χρήση ποδηλάτου, έτσι ώστε αφενός να μυηθούν στην τεχνική του ποδηλάτου νέα παιδιά και αφετέρου να προβληθεί το νησί μας ενισχύοντας τη φήμη του ως νησί του ποδηλάτου.

Επίσης στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν δράσεις και παιχνίδια από τα τμήματα Ποδηλασίας του Κ.Α.Ο Φιλίνος και Ασκληπιού.

 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εντοπισμός και σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μετά από καταδίωξη στην Κω

Εντοπισμός και σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μετά από καταδίωξη στην Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε

©2020 radioproto.gr