Παναγιώτης Κουνάκης: Πρόταση για διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο

Παναγιώτης Κουνάκης: Πρόταση για διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο

Συναντήθηκα με τον κ. Αντώνη Γιαννούλη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου και τον κ. Κωνσταντίνο Σπανό, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επερχόμενες κινητοποιήσεις για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και ειδικότερα στη Ρόδο.

Είναι προφανές ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, η αυξημένη πίεση της τουριστικής περιόδου και οι οικονομικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών καθιστούν δύσκολη τη μαζική συμμετοχή στις κλασικές μορφές διαμαρτυρίας.
Αυτό, ωστόσο, δεν μειώνει τη σημασία του αγώνα, αλλά μας καλεί να αναζητήσουμε σύγχρονες και αποτελεσματικές μορφές διεκδίκησης.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, μέσω μιας αξιόπιστης πλατφόρμας που θα διασφαλίζει το απόρρητο των πολιτών, αποτελεί το καταλληλότερο και πιο συμμετοχικό εργαλείο για να ενισχύσουμε τη φωνή της Ρόδου.
Η αδικία της εξαίρεσης του νησιού μας από το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο, είναι κριτήριο νησιωτικότητας και γέφυρα ισότητας με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Αφορούν κάθε Ροδίτη, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Η ενότητα, η δημιουργικότητα και η καθολική συμμετοχή είναι τα κλειδιά για να φέρουμε το δίκαιο αποτέλεσμα που αξίζει στο νησί μας.

Παναγιώτης Κουνάκης
Αν. Γραμματέας Τουρισμού ΠΑΣΟΚ



Παναγιώτης Κουνάκης

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Χιλιάδες ασθενείς με εγκεφαλικό έχουν σωθεί χάρη στην τηλεϊατρική σε Κω, Σύρο, Χανιά – Αποκλειστικό του ygeiamou

Χιλιάδες ασθενείς με εγκεφαλικό έχουν σωθεί χάρη στην τηλεϊατρική σε Κω, Σύρο, Χανιά – Αποκλειστικό του ygeiamou Η τηλε-νευρολογία σε τρία ελληνικά νησιά βοηθά στην

Ενημέρωση

Αφιέρωμα στον αντιστασιακό και ποιητή Μανώλη Γεωργίου Φουρτούνη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του Πέμπτη 10 Αυγούστου δημοτικό σχολείο Κεφάλου 

Αφιέρωμα στον αντιστασιακό και ποιητή Μανώλη Γεωργίου Φουρτούνη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του Πέμπτη 10 Αυγούστου δημοτικό σχολείο Κεφάλου  Στο πλαίσιο των

©2020 radioproto.gr