Παναγιώτης Κουνάκης: Η ομιλία του νέου υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κατά τη διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων στην Κω 

 

Παναγιώτης Κουνάκης: Η ομιλία του νέου υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κατά τη διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων στην Κω 

Στην Κω βρέθηκε ο Παναγιώτης Κουνάκης για να παρουσιαστεί επισήμως μαζί με τους άλλους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Κω. Ο κ. Κουνάκης πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο ο οποίος έχει εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση ως εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος. Επαγγελματικά ο κ. Κουνάκης είναι μαθηματικός, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και επιχειρηματίας. 

Παρακάτω η ομιλία του:

Συντρόφισσες και σύντροφοι, αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη Νομαρχιακή Επιτροπή και την Τοπική μας Οργάνωση στην Κω για την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής. Αλλά και όλες και όλους εσάς για την παρουσία σας.

Σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί την προσπάθεια για τη μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και εδώ στην Κω, έναν τόπο, όπου όλοι γνωρίζετε τη μεγάλη παράδοση και τις βαθιές ρίζες που έχει το Κίνημά μας. Και είναι χρέος και ιστορική ευθύνη όλων όσων είμαστε εδώ για να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ στη θέση που του αξίζει.

Για όσες και όσους δεν με γνωρίζετε, είμαι ο Παναγιώτης Κουνάκης. Πρώην εκλεγμένος αυτοδιοικητικός στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ελεύθερος επαγγελματίας με κατάστημα στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Θα ήθελα με σύντομα λόγια να σας μιλήσω για την υποψηφιότητά μου, για τους λόγους που με ώθησαν να μπω μπροστά σε αυτή τη μεγάλη μάχη.

Επιδίωξή μου είναι να εκφράσω την Ανανέωση. Όχι σαν ένα ωραίο σύνθημα ή μόνο με όρους ηλικίας. Αλλά την Ανανέωση που φέρνει στο προσκήνιο νέες, φρέσκες ιδέες. Που αλλάζει νοοτροπίες και πρακτικές. Που δημιουργεί ξανά σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με την πολιτική. Την Ανανέωση και στον ίδιο τον ρόλο και την προσφορά του βουλευτή. Γιατί η πολιτική και η παρουσία στα βουλευτικά έδρανα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ όπου για να μπεις θα χρειάζεται προϋπηρεσία ετών. Γιατί για μένα βουλευτής είναι να έχεις τη δουλειά σου και να πεις ότι για 4,8,12 χρόνια θα προσφέρεις στον τόπο σου και μετά θα επιστρέψεις σπίτι σου και στο επάγγελμά ή την επιχείρησή σου. Ένας βουλευτής που δεν θα λειτουργεί με όρους πελατειακούς εξαντλώντας τη δραστηριότητά του σε περιστασιακά δελτία τύπου ότι γίνονται πράγματα «κατόπιν ενεργειών του». Αλλά ένας βουλευτής που θα ενώνει δυνάμεις, θα παλεύει, θα διεκδικεί και θα είναι η πραγματική φωνή των Δωδεκανήσιων μέσα στη Βουλή.

Που θα διεκδικεί και θα μάχεται καθημερινά για την αναβάθμιση του ΕΣΥ στα νησιά μας. Όπως εδώ, που η Κως βιώνει την τραγική ειρωνεία να είναι το περήφανο νησί του Ιπποκράτη, και την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες υγείας να βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη και μένουν όρθιες χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικού προσωπικού.

Ένας βουλευτής που θα διεκδικεί με πάθος εντός και εκτός Κοινοβουλίου όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιών μας. Όπως η τακτική διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με το κέντρο με προσιτά εισιτήρια και ειδική μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους. Την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθολική κατάργησή τους στα μικρότερα νησιά όπως το Καστελόριζο, το Αγαθονήσι και την Τήλο. Ή την ουσιαστική στήριξη του αυτοαπασχολούμενου μικρομεσαίου επιχειρηματία και του εργαζόμενου που στηρίζει το τουριστικό θαύμα της Κω.

 

Ένας βουλευτής που θα πάρει την πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί επιτέλους στον τόπο μας ένα ισχυρό Δωδεκανησιακό μπλοκ βουλευτών από όλες τις παρατάξεις που ενωμένοι θα διεκδικούν για τον τόπο μας.

Και φυσικά ναι, όταν μιλώ για Ανανέωση, μιλώ και για την ανάγκη να αναδειχθούν νέα πρόσωπα από τη νέα γενιά της παράταξης. Που δεν θα βρίσκονται πλέον στο φόντο αλλά θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Κινήματος μας. Και ας μη ξεχνάμε ότι η ίδια η κοινωνία έκανε την αρχή με την εκλογή μιας νέας ηγεσίας από αυτή τη γενιά, τον Προέδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη.

Μπαίνω μπροστά με όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματός μας στην Κω και στα Δωδεκάνησα μπαίνοντας μαζί τους μπροστά στον αγώνα της παράταξης και του Προέδρου μας για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο γνήσιος εκφραστής του προοδευτικού πόλου στη χώρα μας. Για να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ μια επιλογή ελπίδας απέναντι στον φόβο που καλλιεργεί ο τοξικός δικομματισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Που με τις πολιτικές και τις αποτυχίες τους, έχουν καταντήσει τους πολίτες να τους επιλέγουν μόνο και μόνο για τον φόβο μην έρθει στα πράγματα ο ένας ή ο άλλος. Ναι, δεν αξίζει η ψήφος για το μέλλον του τόπου να προέρχεται από τον φόβο και όχι την ελπίδα. Και είμαι βέβαιος ότι και εδώ στην Κω, αν δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να σπάσουμε αυτόν τον φόβο και να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στις τοπικές μας κοινωνίες. Νησί-νησί, χωριό-χωριό, γειτονιά-γειτονιά να στείλουμε το μήνυμα της ανατροπής. Και να σηκώσουμε ξανά πάνω απ’τα νησιά τον ήλιο αυτής της ελπίδας και από εδώ, την πανέμορφη Κω. Και είμαι βέβαιος ότι η Κως το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ μαζί και προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί ενωμένοι!

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέπτεται τη Νίσυρο και την Κω

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέπτεται τη Νίσυρο και την Κω Την Τετάρτη, 24

Αθλητικά Νέα

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός  του Σ. Σιλαϊδόπουλου ! Νίκησε τη Μίλαν 3-0 και έγραψε ιστορία 

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός  του Σ. Σιλαϊδόπουλου ! Νίκησε τη Μίλαν 3-0 και έγραψε ιστορία  Θερμά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας προπονητή Σωτήρη Σαλαϊδόπουλο που βρίσκεται

©2020 radioproto.gr