Ο Γ. Νικητιάδης για την επίσκεψη Μενέντεζ και την επιμήκυνση της σεζόν (ηχητικό)

Ο Γ. Νικητιάδης για την επίσκεψη Μενέντεζ και την επιμήκυνση της σεζόν (ηχητικό)

Για την συνάντηση με τον επί σειρά ετών φίλο του γερουσιαστή Μενέντεζ, την πορεία του τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα όσα πρέπει να κάνει ο δήμος Κω, έκανε δηλώσεις στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5 ο τ. υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ο τομεάρχης τουρισμού του ΠΑΣΟΚ που όλο το καλοκαίρι επισκέφθηκε την πλειοψηφία των νησιών της Δωδεκανήσου προκειμένου να καταγράψει και να αναδείξει τα προβλήματα των νησιωτών, υπενθύμισε ότι πριν αρκετούς μήνες είχε τονίσει ότι ο τουρισμός θα πάει καλά διότι υπήρχε τεράστια ανάγκη μετά την πανδημία.

Σε ότι αφορά την φιλία του με τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αποκάλυψε μία ιστορία που δεν έγινε ποτέ γνωστή και αφορούσε την επίσκεψη του Αμερικανού στα Δωδεκάνησα μετά από πρόσκληση του τότε Υπουργού κ. Νικητιάδη.

 Η επίσκεψη Μενέντεζ σε Κω , Νίσυρο και η μυστική συνάντηση με τον Χριστόφια στην Αστυπάλαια

Πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2009 ο κ. Μενέντεζ αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Νικητιάδη με τον οποίο γνωρίζονται από την Αμερική και ήρθε για διακοπές στην Κω και στη Νίσυρο. Εκείνη την εποχή ο τότε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας παραθέριζε στην Αστυπάλαια και ζήτησε να συναντηθεί με τον Αμερικανό γερουσιαστή.

Έτσι ο πρώην υφυπουργός μαζί με τον γερουσιαστή βρέθηκαν στην «πεταλούδα του Αιγαίου» και συναντήθηκαν με τον Κύπριο πρόεδρο ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα ζητήματα της Κύπρου καθώς και τότε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ήταν πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α.

Περιμένουμε από τον Δήμο Κω προτάσεις για τις πτήσεις της Corendon το φθινόπωρο

Σχετικά με τον τουρισμό ο έμπειρος πολιτικός έκανε λόγο για συγκυρία καθώς ναι μεν τα νούμερα είναι στα ύψη όμως κανείς δεν ξέρει στο τέλος εισπρακτικά ποια θα είναι η αποτίμηση του 2022 καθώς η ενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες θα μικρύνουν το κέρδος όλων.

« Στο τέλος θα φανεί το ταμείο. Σε ότι αφορά την επιμήκυνση το φθινόπωρο θέλει πολύ δουλειά από τον κ. Κικίλια. Έχω φέρει πρόταση εδώ και μήνες από τον ισχυρό άνδρα της ολλανδικής Corendon ο οποίος περιμένει από τον δήμαρχο Κω προτάσεις για να φέρει αεροπλάνα τους επόμενους μήνες. Τις περιμένω τις προτάσεις από τον δήμαρχο γιατί ομιλούν διάφοροι που ξαφνικά έγιναν ειδήμονες. Δεν θα αναμένω πολύ γιατί τόσο στην αγορά όσο και στην πολιτική υπάρχει και το timing».

Πως μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός χειμερινός τουρισμός

Σε ερώτηση για το εάν το νησί της Κω μπορεί να υποστηρίξει το χειμερινό τουρισμό απάντησε : «Δεν ξέρω ειλικρινά αν μπορούμε να έχουμε χειμερινό τουρισμό αλλά τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε. Θα υπάρχουν μαγαζιά και εστιατόρια ανοικτά; Θα μπορούν να οργανωθούν εκδρομές στη Νίσυρο και άλλα νησιά; Θυμίζω ότι το επιχειρήσαμε στο παρελθόν με τις χειμερινές πτήσεις της Ryanair και ήρθαν μέχρι τον Φλεβάρη 16.000 τουρίστες. Δεν συνεχίστηκε όμως γιατί δεν καταγράψαμε τι ήθελαν οι επισκέπτες, ποια τα προβλήματα που συνάντησαν, τι ήθελαν οι επισκέπτες μας , ποια τα κενά, πως μπορούμε να βελτιωθούμε, τι χρειαζόμαστε σε υποδομές».

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία Πώς, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έδωσε λύση σε ένα υπαρκτό

Ενημέρωση

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας στο Νότιο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας στο Νότιο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα

©2020 radioproto.gr