ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Ύψους 2,18 εκατομμυρίων ευρώ

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναφέρει τα εξής:

Ένα  από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής, που  λύνει ένα τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει η Νίσυρος τα τελευταία πενήντα χρόνια,  παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίου και του αναδόχου του έργου.

Πρόκειται για το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας και αγωγός μεταφοράς λυμάτων Μανδράκι – ΕΕΛ Δήμου Νισύρου», για το οποίο ο Δήμος Νισύρου εργάστηκε σκληρά για μια τριετία για την προετοιμασία και εξασφάλιση της χρηματοδότησής του ύψους 2.185.483,87 ευρώ, μέσα από Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η εργολαβική σύμβαση που υπεγράφη είναι ύψους 2.183.033,81 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Νισύρου , Χριστοφή Κορωναίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργία της Περιφέρειας προς τους δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε να λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου έναντι της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», από την ωρίμανση, δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, μέχρι την παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του οικισμού Μανδρακίου, στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων από την υφιστάμενη δεξαμενή συλλογής των λυμάτων στην ΕΕΛ, στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς του επεξεργασμένου νερού προς τις δεξαμενές συλλογής/αποθήκευσης στην κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής/ αποθήκευσης του επεξεργασμένου νερού καθώς και στην κατασκευή των προβλεπόμενων αντλιοστασίων και συνοδών έργων. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει και τη σύνδεση των αντλιοστασίων και της ΕΕΛ με δίκτυα ΔΕΔΥΕ.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση Σειρά συλλήψεων πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε Κω και Λέρο από αστυνομικούς

Ενημέρωση

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο

©2020 radioproto.gr