Νότιο Αιγαίο: ο πιο πολύτιμος παίκτης Τουρισμού στην Ευρώπη

Νότιο Αιγαίο: ο πιο πολύτιμος παίκτης Τουρισμού στην Ευρώπη

Ο Οκτώβριος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε υψηλότερα του 2019 επίπεδα

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο πιο πολύτιμος παίκτης στον αγώνα για την ανάκαμψη του Τουρισμού στην Ευρώπη αναδεικνύεται το Νότιο Αιγαίο, σημειώνοντας πολύ υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας, ενώ, τουλάχιστον για τον Οκτώβριο του 2021, αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τις επιδόσεις του 2019, της τελευταίας χρονιάς ρεκόρ.

Με βάση στοιχεία των απευθείας διεθνών αφίξεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, ο φετινός Οκτώβριος, μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της πανδημίας, αναμένεται να υπερβεί την τουριστική κίνηση του 2019, αφού μέχρι τα μέσα του μήνα, η Ρόδος και η Κως πέτυχαν ήδη ανάκαμψη άνω του 80%, η Μύκονος 64%, ενώ η Σαντορίνη, στις 17 Οκτωβρίου, είχε ήδη περισσότερες αφίξεις από όσες είχε σημειώσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Σε περιφερειακό επίπεδο, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, το Νότιο Αιγαίο υποδέχθηκε περίπου 300.000 επισκέπτες, όταν η 31η Οκτωβρίου του 2019 έκλεισε με 357.608 διεθνείς αφίξεις.

Την καλύτερή τους χρονιά είχαν τα μικρότερα νησιά του Ν. Αιγαίου

Ακόμα καλύτερη παρουσιάζεται η εικόνα στα μικρότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως το Καστελλόριζο, οι Λειψοί, η Χάλκη κ.α., αφού το 2021 «νίκησε» το 2019 σε επίπεδο τουριστικής κίνησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πληρότητες των

ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο Καστελλόριζο κινήθηκαν τον Οκτώβριο σε ποσοστά άνω του 80%.

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έκοψαν το νήμα των 3εκ. αφίξεων

Πάνω από 3εκ. επισκέπτες έχουν ταξιδέψει αεροπορικώς προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που άνοιξαν τις πύλες τους στα μέσα Μαΐου. Συγκεκριμένα, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μετρούν 3.179.551 διεθνείς αφίξεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω με την επέκταση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, όπου σημειώνονται κρατήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες μετακινούνται προς τα νησιά μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κώστας Καϊσερλης: Απαξίωση της πολιτικής – Ένα τεράστιο πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε

Κώστας Καϊσερλης: Απαξίωση της πολιτικής – Ένα τεράστιο πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε Στις απαντήσεις των λόγων που οι νέοι μας απέχουν από τα κοινά

Αθλητικά Νέα

Λαμπρή βράβευση στο 66ο Πανελλήνιο Συνέδριο ROTARY – Τιμή για τον Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ

Λαμπρή βράβευση στο 66ο Πανελλήνιο Συνέδριο ROTARY – Τιμή για τον Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ Σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το 66ο

©2020 radioproto.gr