Νέα πρόεδρος της τοπικής ΝΔ η Μαρία Ψύρη – Μόλις 58 άτομα ψήφισαν, δυσαρέσκεια από μέλη του κόμματος. Καταγγέλλουν αδιαφανείς και κλειστές διαδικασίες.  

Νέα πρόεδρος της τοπικής ΝΔ η Μαρία Ψύρη – Μόλις 58 άτομα ψήφισαν, δυσαρέσκεια από μέλη του κόμματος. Καταγγέλλουν αδιαφανείς και κλειστές διαδικασίες.

Τι δήλωσε η νέα πρόεδρος

Καταγγελίες και δυσαρέσκεια από τον Γ. Θαλασσινό – ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ

Αλλαγή σκυτάλης για την ΤΟ ΝΔ Κω αφού από τις εσωκομματικές εκλογές νέα πρόεδρος αναδείχθηκε η κα. Μαρία Ψύρη η οποία ήταν και η μόνη υποψήφια για την προεδρία. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 με την συμμετοχή στην Κω να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και πολλά μέλη του κόμματος στο νησί μας να διαμαρτύρονται για τον τρόπο διεξαγωγής και ελλιπής επικοινωνίας της εκλογικής διαδικασίας. 

Μόλις 58 άτομα ψήφισαν στην Κω  

Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω η νέα πρόεδρος ανέφερε ότι δια ζώσης ψήφισαν μόλις 58 άτομα. Λίγοι ήταν όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα, εκείνοι που ανανέωσαν την συνδρομή τους καθώς δεν γνώριζαν για τις εκλογές. Να σημειωθεί ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας προκειμένου να δοθούν στην δημοσιότητα οι σταυροδοσίες και να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα για την Κω. 

Σε ερώτηση που τέθηκε στη νέα πρόεδρο για την χαμηλή συμμετοχή παρά το γεγονός ότι στην Κω οι γαλάζιοι διαθέτουν περισσότερα από 1.200 μέλη η ίδια τόνισε : « Ψήφησαν στα γραφεία 58 άτομα και περιμένουμε τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Δεν μπορώ να σας πω για το τι ενημέρωση έκανε το προηγούμενο προεδρείο αφού δεν ήμουν μέλος. Υπόσχομαι όμως ότι θα φροντίσω να προσελκύσουμε με τα μέλη νέους φίλους του κόμματος αλλά να ενεργοποιήσουμε ξανά και τους παλιούς.» 

Ελλιπής η ενημέρωση για τις εκλογές από την απερχόμενη διοίκηση  

Να σημειωθεί ότι από την τοπική της ΝΔ δεν είχαν γίνει ανακοινώσεις για τις εκλογές , τις διαδικασίες, υποψηφιότητες κτλ παρά μόνο εστάλη ένα δελτίο τύπου συγκεντρωτικό από ΕΦΕΕΠ Δωδεκανήσου με τον τελικό πίνακα που αφορούσε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.  

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Κώστα Χόνδρο τόσο τηλεφωνικά, όσο και γραπτά άλλα δεν κατέστη δυνατό για να θέσουμε τα ερωτήματα τόσο της επικοινωνίας των διαδικασιών όσο και της εξαιρετικά μικρής συμμετοχής.  

Δείτε τα στοιχεία: Από 599 ψηφοφόρους το 2016 στους 58 το 2021  

Το 2021 με την ΝΔ στην κυβέρνηση ψήφισαν στις κάλπες που στήθηκαν στην Κω μόλις 58 άτομα το 2016 ψήφισαν στην Κω 599 ψηφοφόροι ενώ το 2018 ψήφισαν 109 άτομα με την τοπική τότε να μην επιθυμεί να διενεργηθούν εκλογές καθώς ήταν 9 οι υποψήφιοι όσα και τα μέλη σύμφωνα με το κατάστικτο. 

Μαζική η συμμετοχή σε Κάλυμνο και Λέρο 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην Κάλυμνο την Κυριακή 24 Οκτωβρίου δια ζώσης ψήφισαν 203 άτομα ενώ στη Λέρο υπήρξαν περισσότερα από 280 ψηφοφόροι αφού ψήφισαν 286 μέλη στην κάλπη που στήθηκε στο νησί και διαδικτυακά ψήφισαν 94 μέλη. 

Μ. Ψύρη : Κατανόηση για δυσαρέσκεια. Αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας και διαχείρισης της τοπικής  

Η κα. Ψύρη σχετικά με την συμμετοχή ανέφερε ότι η ίδια επικοινώνησε με όσους μπορούσε και έκανε τις σχετικές ενημερώσεις. Αναγνώρισε και κατανόησε την δυσαρέσκεια που υπάρχει από ένθερμους υποστηρικτές του κόμματος που ούτε γνώριζαν αλλά τελικά δεν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν διότι δεν είχαν ανανεώσει την συνδρομή τους. 

« Ίσως είναι ένα καμπανάκι για εμάς να δούμε τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με την τοπική οργάνωση και την ενότητα. Έχουν δίκιο να είναι δυσαρεστημένοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ και τους κατανοώ», σημείωσε η νέα πρόεδρος.  

Τέλος, η κα. Ψύρη έστειλε το δικό της μήνυμα:  

« Συσπείρωση, ενότητα και επίλυση των προβλημάτων της Κω είναι το δικό μου μήνυμα και με όλες μου τις δυνάμεις θα προσπαθήσω μαζί με το ΔΣ να εκπληρώσω τον σχεδιασμό που υπάρχει. Γνωρίζω την ευθύνη που έχω αναλάβει και αναγνωρίζω την προσφορά όσων στο παρελθόν είχαν διατελέσει πρόεδροι και μέλη της τοπικής οργάνωσης Κω.»  

Ακούστε τις δηλώσεις της νέας προέδρου: 

Γ. Θαλασσινός ιδρυτικό στέλεχος ΟΝΝΕΔ Κω : « Δεν έγιναν εκλογές αλλά τελετή παράδοσης παραλαβής. Δεν έγινε καμία ενημέρωση από κανέναν για εκλογές»  

Δηλώσεις δυσαρέσκειας και απογοήτευσης έκανε στο Βήμα της Κω και στο Ράδιο Πρώτο το ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στην Κω και ένθερμος υποστηρικτής του κόμματος επί 7 δεκαετίες κ. Γιώργος Θαλασσινός. Ο ίδιος τυχαία πληροφορήθηκε την διενέργεια των εκλογών αφού ούτε ανακοίνωση έλαβε, ούτε κάποιος από την τοπική επικοινώνησε μαζί του όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες διαδικασίες.  

Ο ίδιος ανέφερε ότι « με 68 ψήφους δεν έγιναν εκλογές αλλά τελετή παράδοσης παραλαβής της εξουσίας» ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί ασχολούνται με την τοπική της ΝΔ στην Κω για την προσωπική τους προβολή και όχι για να επιλύσουν θέματα της κοινωνίας μας.  

Γ. Θαλασσινός: Το Σάββατο ενοικιαστήριο στα γραφεία την Κυριακή κόσμο και εκλογές  

«Το Σάββατο έτυχε να περνάω από τα γραφεία και υπήρχε πινακίδα ότι ενοικιάζεται. Την Κυριακή περνάω ξανά και βλέπω έκπληκτος κόσμο και ενημερώθηκα ότι γίνονται εκλογές. Δεν με είχε ενημερώσει κανένας ότι γίνονται εκλογές και εξεπλάγην. Πήγα να ψηφίσω και εκεί πληροφορήθηκα ότι απαγορεύεται αφού δεν είχα ανανεώσει την κάρτα μου. Δεν ενημερώθηκα για πρώτη φορά μετά από 73 χρόνια από κανέναν.» 

1150 μέλη δεν ήξεραν για τις εκλογές της τοπικής Κω 

Σε ερώτηση για ποιο λόγο έγινε κάτι τέτοιο ο κ. Θαλασσινός είπε: « Ήταν προαποφασισμένο. Είχαν παρθεί οι αποφάσεις για το ποιοι θα διοικήσουν πριν τις 15 Οκτωβρίου. Είναι ντροπή υπάρχουν περισσότερα από 1250 άτομα εγγεγραμμένα στους καταλόγους στην Κω. 1150 δεν γνώριζαν ότι γίνονται εκλογές. Φταίει η προηγούμενη διοίκηση γιατί τα έκαναν πλακάκια. Δεν έγιναν εκλογές αλλά διορισμός.» 

Για προσωπική προβολή ορισμένων η ενασχόληση με την ΤΟ ΝΔ Κω  

Στις δηλώσεις του επέμενε ότι δεν έγιναν εκλογές αλλά παράδοση παραλαβή. « Δεν δικαιολογείται όλο αυτό που έγινε. Ορισμένοι ασχολούνται με την τοπική μόνο για την προσωπική τους προβολή. Δεν έχουμε τοπική εδώ και 15 χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Κως δεν έχει βουλευτή για να λύσει τα προβλήματα του νησιού μας. Τι έχει κάνει η τοπική όλα αυτά τα χρόνια; Δεν μαζεύουν τον κόσμο, να τον συσπειρώσουν, να βοηθήσουν.» 

Η ΤΟ ΝΔ Κω ευθύνεται για την δυσλειτουργία του νοσοκομείου Κω  

Ο κ. Θαλασσινός στο θέμα του νοσοκομείου ήταν κάθετος και επέρριψε ευθύνες στα τοπικά στελέχη της ΝΔ για την σοβαρή υποστελέχωση και υπολειτουργία.  

« Η τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Κω φταίει για την σοβαρή υπολειτουργία του νοσοκομείου. Δεν έχει το ανάστημα η τοπική να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι στα κεντρικά και να απαιτήσει να ενισχυθεί το νοσοκομείο. Ο πρόεδρός μας ο κ. Μητσοτάκης τον οποίο λατρεύω όταν επισκέφθηκε την Κω ζήτησε να λυθεί το θέμα του νοσοκομείου. Δεν υπάρχει στην Κω ένας άνθρωπος να τον ενημερώσει. » 

Ο κ. Θαλασσινός πάντως έκανε και μία ιστορική αναδρομή αναφέροντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τόσο κλειστές διαδικασίες καθώς τοπικά η ΝΔ « δεν συσπειρώνεται για το καλό του νησιού μας.» 

Κλείνοντας ανέφερε ότι : « Τα τοπικά στελέχη του κόμματος δεν έχουν κάνει τίποτα για το νησί μας. Ξέρουμε μόνο τους βουλευτές της Ρόδου οι οποίοι έρχονται περαστικοί , δεν λύνουν τα θέματα μας και φεύγουν. Δεν θέλω καμία σχέση με την τοπική της Κω. Συγχαρητήρια στην Κάλυμνο και στη Λέρο που είχαν τέτοια συμμετοχή θέλουν το καλό του τόπου τους.» 

Τέλος, κύκλοι σημαντικών στελεχών των γαλάζιων στην Κω μας μετέφεραν ότι τα όσα έγιναν με τις εσωκομματικές διαδικασίες, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ίσως δεν κάνει καλό στο κόμμα ενόψει και των εθνικών εκλογών. Την ίδια ώρα που το ΚΙΝΑΛ προχωρά με ανοικτές διαδικασίες και απευθύνει κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση για συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος τον Δεκέμβρη, στην Κω έγιναν οι εκλογές σε « στενό οικογενειακό κύκλο» όπως τόνισαν προβληματισμένοι οι άνθρωποι που έχουν λόγο και παρουσία στα κεντρικά του κόμματος.  

Ακούστε τις δηλώσεις του Γιώργου Θαλασσινού : 

Σάντυ Λαδικού  

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του και συνελήφθη

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του και συνελήφθη Την έντονη αντίδραση των κατοίκων και φορέων της Νισύρου προκάλεσε η απόφαση των ελληνικών

Αθλητικά Νέα

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ME NEO ATOMIKO ΡΕΚΟΡ ΠΙΣΤΑΣ ΚΑΙ POLE POSITION ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΜU ΠΕΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ME NEO ATOMIKO ΡΕΚΟΡ ΠΙΣΤΑΣ ΚΑΙ POLE POSITION ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΜU ΠΕΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ   Το

©2020 radioproto.gr