
Μ. Εκατομμάτης: Ήρθε η ώρα η Τ.Ο. ΝΔ Κω να επανασυνδεθεί με την κοινωνία – Τι είπε για την υποψηφιότητα του Μ. Μωρέ
Όπως εξηγεί, μέχρι σήμερα δεν είχε ενεργή συμμετοχή στα συλλογικά όργανα του κόμματος λόγω ασυμβίβαστου καθώς είχε θεσμική θέση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, και δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή του σε εσωκομματικές διαδικασίες. «Τώρα που το ασυμβίβαστο δεν υπάρχει, μπορώ να προσφέρω», σημείωσε.
Ο κ. Εκατομμάτης έκανε λόγο για μια δύσκολη εποχή, τονίζοντας ότι η κοινωνία είναι ιδιαίτερα πιεσμένη από την ακρίβεια. Παράλληλα, στάθηκε στη μακροχρόνια απουσία της τοπικής οργάνωσης από την κοινωνική και πολιτική ζωή του νησιού:
«Ουσιαστικά τα γραφεία έκλεισαν, δεν έγιναν εκδηλώσεις, δεν υπήρχε καμία επαφή με την τοπική κοινωνία. Παλαιότερα μέλη είναι σήμερα δυσαρεστημένα, γιατί δεν υπήρχε δράση ούτε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τόπου».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η Τ.Ο. ΝΔ Κω “είχε αποκοπεί πλήρως από τη βάση”, κάτι πουπρέπει να αλλάξει άμεσα.
«Η σταθερότητα είναι η μόνη λύση»
Ο υποψήφιος πρόεδρος επισημαίνει ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το βασικό ζητούμενο για τη χώρα:
«Η οικονομική σταθερότητα μπορεί να έρθει μόνο από τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα έχει μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων, από δεξιά μέχρι κεντρώα και αριστερή κατεύθυνση, και το έχει αποδείξει στην ιστορία του».
Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του παρελθόντος, ο κ. Εκατομμάτης υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά απλή τυπική διεκπεραίωση, καθώς στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει λιγότεροι από 100 άνθρωποι.
Αντίθετα, αυτή τη φορά αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή, με τον αριθμό των μελών να ενδέχεται, όπως είπε, να ξεπεράσει ακόμη και τα 600 μέλη λόγω των νέων εγγραφών.
Για την υπόθεση με το ψεύτικο προφίλ στο Facebook
Αναφερόμενος στην υπόθεση που αφορά τον κ. Μιχάλη Μωρέ και τη σύνδεσή του με ψεύτικο προφίλ στο Facebook μετά από αποκάλυψη του Δημάρχου Κω, καθώς είναι υποψήφιος σύνεδρος της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Εκατομμάτης τόνισε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί.
«Δεν υπάρχει σήμερα η ευαισθησία της παραίτησης. Θα έπρεπε ο ίδιος να έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί. Από εκεί και πέρα υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας· το κόμμα θα αποφασίσει, εγώ δεν θα κρίνω», ανέφερε.
«Ο κόσμος πρέπει να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη του στην πολιτική»
Κλείνοντας, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Κω υπογράμμισε την ανάγκη επανασύνδεσης των πολιτών με την πολιτική διαδικασία:
«Ο κόσμος πρέπει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του σε όλα τα πολιτικά κόμματα που είναι υγιή και λειτουργούν με διαφάνεια».


