Μιχάλης Κατρίνης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε στην καρδιά και στη ψυχή ενός ολόκληρου λαού

Μιχάλης Κατρίνης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε στην καρδιά και στη ψυχή ενός ολόκληρου λαού

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την 25η επέτειο από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου:

‘’ Ο Ανδρέας Παπανδρέου σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, ένωσε τους δημοκρατικούς πολίτες, έφερε το λαό στην εξουσία.

Κυρίως, έφερε στο φως μια ξεχασμένη Ελλάδα, τους μη προνομιούχους Έλληνες που ζούσαν για δεκαετίες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Συνδέθηκε με τον εκδημοκρατισμό της χώρας και των θεσμών, με ένα ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό έργο στη δημόσια υγεία , στην αυτοδιοίκηση, στην παιδεία και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Εξέφρασε ένα πατριωτισμό που στηριζόταν στην εθνική ανεξαρτησία και στην εθνική ενότητα, μαχόμενος ακόμα και κόντρα στους διεθνείς συσχετισμούς.

Αυτοί που άσκησαν και ασκούν φτηνή κριτική στον Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτοί που δεν του συγχωρούν ότι υπήρξε μεγάλος ηγέτης και άνθρωπος.

Είχε μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τον απλό πολίτη, μιλούσε όσο κανείς στην καρδιά και στην ψυχή του.

Για αυτό και 25 χρόνια μετά το θάνατο του, παραμένει στην καρδιά και στην ψυχή αυτού του λαού.

Για αυτό και όσοι επιχειρούν να τον μιμηθούν, όσοι τον θυμούνται σήμερα-ενώ όταν ζούσε ήταν απέναντι του-δεν έχουν καμία τύχη.

Η Δεξιά και η Αριστερά προσπάθησαν να τον σπιλώσουν, να τον εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά. Από την αρχή της πολιτικής του διαδρομής με σκευωρίες και αποστασίες, έως το αλήστου μνήμης και βρώμικο 89.

Απέτυχαν και ηττήθηκαν.

Σήμερα υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να συκοφαντούν και να απαξιώνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάποιοι που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία όπως εκείνοι θέλουν.

Μάταιος κόπος γιατί η ιστορία δεν ξαναγράφεται αλλά και γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου έγραψε ο ίδιος ιστορία.

Για όλους εμάς, υπήρξε και θα είναι πάντα ο ιδρυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ο άνθρωπος που μας έκανε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε.

Οι ιδέες, οι αγώνες και το έργο του αποτελούν για εμάς σήμερα πολύτιμη παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης σε μια πολιτικά άνυδρη και σκληρή εποχή.

Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής ήταν και θα είναι ο πυρήνας της Νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα, μέσα από ένα νέο

‘’κοινωνικό συμβόλαιο’’ με τις κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής.

‘’Για μια Πολιτεία απαλλαγμένη από τον έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας’’, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρεόυ.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση

Συλλήψεις σε Κω και Λέρο για φθορά, ναρκωτικά, αιγιαλό, ηχορύπανση και επικίνδυνη οδήγηση Σειρά συλλήψεων πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε Κω και Λέρο από αστυνομικούς

Ενημέρωση

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο

Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο

©2020 radioproto.gr