Με 600.000,00 € η Περιφέρεια ενισχύει τον Δήμο Κω για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων

Με 600.000,00 € η Περιφέρεια ενισχύει τον Δήμο Κω για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων

Στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ειδικά για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου 2019, στην Σύρο, αποφάσισε την ενίσχυση του Δήμου Κω με το ποσό των 600.000,00 € για την συντήρηση των σχολικών μονάδων του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι, δεδομένης της κατάστασης στην οποία είχαν περιέλθει τα σχολικά κτίρια στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφερειακή Αρχή που την έναρξη της πρώτης θητείας της κατόρθωσε να εξασφαλίσει κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.

Πρέπει δε να τονιστεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, υπερβαίνοντας τα στεγανά των αρμοδιοτήτων της, δεδομένου ότι η επισκευή και η συντήρησή τους δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, αλλά ανήκει στους αντίστοιχους Δήμους. Με την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τους επιπλέον οικονομικούς πόρους, παρέχεται μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης των Δήμων, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Με τους επιπλέον πόρους που για πρώτη φορά εξασφαλίστηκαν, έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών μονάδων σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ για τον αυτισμό

Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ για τον αυτισμό ΄΄Ζώντας με τον Αυτισμό, Ενημερώνομαι για τον Αυτισμό΄΄ Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ   Η 2α Απριλίου

©2020 radioproto.gr