Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο 2020 διαλέξεις σε σχολικές μονάδες από στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -270- μαθητές

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο 2020 διαλέξεις σε σχολικές μονάδες από στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -270- μαθητές

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου κατά την ενεργή της σχολικής χρονιάς 2019-2020 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, υλοποιείται προγραμματισμός ενημερωτικών διαλέξεων.

Κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2020 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών σε Ρόδο και Κω πραγματοποίησαν συνολικά τέσσερις ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

Αστυνομική Υπηρεσία Σχολική Μονάδα-Φορέας Ημερομηνία

Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών

Κω Λύκειο Αντιμάχειας 21-02-2020

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου Δημοτικό Σχολείο Σορωνής 26-02-2020

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καλαβαρδών 26-02-2020

Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών

Κω Λύκειο Αντιμάχειας 28-02-2020

Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Κατά περίπτωση, έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν -270- μαθητές και εκπαιδευόμενοι οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Μαστιχάρι Δράσις”: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για την εγκατάλειψη του Χωριού

“Μαστιχάρι Δράσις”: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για την εγκατάλειψη του Χωριού Ο υπό σύσταση Σύλλογος, των ενεργών κατοίκων του Μαστιχαρίου «ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ‘ΔΡΑΣΙΣ’» ανακοινώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας

©2020 radioproto.gr