Μαριέττα Βάβλα Μουζουράκη: Ποιες είναι οι 3 υπογραφές των οικονομικών καταστάσεων της Μαρίνας – Ποια στοιχεία ζητά

Μαριέττα Βάβλα Μουζουράκη: Ποιες είναι οι 3 υπογραφές των οικονομικών καταστάσεων της Μαρίνας – Ποια στοιχεία ζητά 

Στο επίκεντρο βρίσκεται η υπόθεση υπεξαίρεσης στην Μαρίνα Κω, μετά την παραδοχή ελλείματος του ταμείου και τα ανοιχτά ερωτήματα που θέτει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Δύναμη Αλλαγής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μαρίνας, κα. Μαριέττα Βάβλα Μουζουράκη.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο και στο Βήμα της Κω, η κα. Μουζουράκη ανέδειξε σημαντικές πτυχές της υπόθεσης και αμφισβήτησε επίσημα την εγκυρότητα των πρακτικών της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε, στις 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. και στις 7 Οκτωβρίου ζήτησε εγγράφως να της δοθούν τα πρακτικά και οι αποφάσεις.

«Τα πρακτικά κοινοποιήθηκαν τελικά στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω από μία εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση. Όταν τα διάβασα, είδα ότι υπάρχει απόφαση για ορκωτό λογιστή, κάτι που ποτέ δεν αποφασίστηκε. Είχε γίνει πρόταση να οριστεί ορκωτός λογιστής, αλλά αποφασίσαμε να γίνει σε δεύτερο χρόνο για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Τα πρακτικά είναι παραποιημένα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η κα. Μουζουράκη σημείωσε ότι δεν αρνείται τον ορισμό ορκωτού λογιστή, ωστόσο υποστήριξε πως η απόφαση που εμφανίζεται στα πρακτικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν φέρει την έγκριση του συμβουλίου.

«Μόλις είδα τα πρακτικά, επικοινώνησα με τον διευθυντή της Μαρίνας, κ. Δρόσο, και του είπα ότι ούτε πρόκειται να υπογράψω ούτε να τα αποδεχθώ. Θα τα προσβάλω επισήμως».

Σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης υπεξαίρεσης, η κα. Μουζουράκη ανέφερε ότι προέχει η αποστολή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και να προστατευθούν οι υπάλληλοι που δεν εμπλέκονται.

«Υπήρχαν ψίθυροι και φήμες εδώ και καιρό, όμως εμείς δεν κάνουμε σόου με κάμερες χωρίς στοιχεία. Τώρα έχουμε πραγματικά στοιχεία. Είναι γεγονός ότι λείπουν χρήματα και πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι. Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί άμεσα».

 

Ποιοι υπέγραφαν τις οικονομικές καταστάσεις

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοι είχαν την ευθύνη υπογραφής των οικονομικών καταστάσεων της Μαρίνας, η δημοτική σύμβουλος εξήγησε:

«Υπάρχουν τρεις υπογραφές: η ρεσεψιόν, που παραλαμβάνει χρήματα από το Μανδράκι και τη Μαρίνα, ο ταμίας που κάνει τον έλεγχο, και ο διευθυντής που επαληθεύει και υπογράφει. Ζητάμε πλήρη διαφάνεια και έλεγχο σε όλα τα επίπεδα».

 

Γραπτό αίτημα για συγκεκριμένα στοιχεία

Με επίσημο έγγραφό της προς τη διοίκηση της Μαρίνας Κω, η κα. Βάβλα Μουζουράκη ζητά να δοθούν συγκεκριμένα έγγραφα και στοιχεία, επισημαίνοντας την ανάγκη για πλήρη ενημέρωση και λογοδοσία.

 

Συγκεκριμένα, ζητά:

Την απόφαση του Δ.Σ. της 1ης Οκτωβρίου 2025 για δικαστική προσφυγή της Μαρίνας κατά του ταμία.

Τη σύμβαση με την εισπρακτική εταιρεία μέσω της οποίας προσελήφθη ο υπάλληλος που φέρεται ως υπαίτιος της υπεξαίρεσης, καθώς και πληροφορίες για το πότε έληξε η τελευταία σύμβαση, τον τρόπο πληρωμής της εταιρείας και το ετήσιο ύψος αμοιβής.

Ενημέρωση για το αν ο φερόμενος ως δράστης της υπεξαίρεσης παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί.

Τα ονόματα και τα καθήκοντα των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω της εισπρακτικής εταιρείας, καθώς και τα προσόντα τους.

Τη σύμβαση με την εταιρεία φύλαξης της Μαρίνας.

Τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από εταιρεία ορκωτών λογιστών (σύμβαση 24.12.2024, Αρ. 42, αναρτημένη στο ΚΗΜΔΗΣ).

Το επικαιροποιημένο οργανόγραμμα της Μαρίνας, με ονόματα εργαζομένων, τρόπο πρόσληψης, καθήκοντα και προσόντα.

Τα ταμειακά δεδομένα της επιχείρησης, δηλαδή την τρέχουσα ταμειακή κατάσταση, τις εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις, τυχόν δικαστικές αποφάσεις με χρηματικό περιεχόμενο και τα τραπεζικά εξτρέ με σημερινή ημερομηνία.

 

«Η Μαρίνα της Κω δεν μπορεί να είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ»

Η κα. Μουζουράκη άφησε αιχμές για καθυστερήσεις τόσο από τη διοίκηση της Μαρίνας όσο και από τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι η παράταξή της θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια:

«Η μαρίνα είναι μαγαζί γωνία. Απλά και κατανοητά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Η Μαρίνα της Κω δεν μπορεί να είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για προεκλογικές υποσχέσεις για τον οποιονδήποτε. Πρέπει να μάθουμε ποιοι δουλεύουν στην μαρίνα μέσω τις εισπρακτικής, ποια τα προσόντα του και αν εμφανίζονται στην εργασία τους. Ζητάμε πλήρη διαφάνεια και ευθύνες όπου υπάρχουν. Η διοίκηση καθυστερεί να κινηθεί, για αυτό θα το κάνουμε εμείς».

Η δημοτική σύμβουλος έκλεισε τη συνέντευξή της με ένα σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση της επιχείρησης και τη δημοτική αρχή:

«Απαντήστε, κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε της Μαρίνας. Ζητώ συγκεκριμένα στοιχεία. Οι πολίτες της Κω έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια».

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κατασκευή 4.000 κατοικιών για στρατιωτικούς σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές έως το 2030

Κατασκευή 4.000 κατοικιών για στρατιωτικούς σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές έως το 2030 Η κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν στρατιωτικοί,

©2020 radioproto.gr