#ΜένουμεΌρθιοι. Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με επαγγελματικούς φορείς της Κω

 

#ΜένουμεΌρθιοι. Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με επαγγελματικούς φορείς της Κω

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου και του βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους και εκπροσώπους του ΕΒΕΔ (Παράρτημα Κω), του Εμπορικού Συλλόγου Κω, της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Κω και του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης Κω.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Νεκτάριου Σαντορινιού, ο τ. βουλευτής Ηλίας Καματερός, ο συντονιστής της ΝΕ Σωτήρης Μπουζιώτας και ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κω Μανόλης Καβαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στους εργαζόμενους, στις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις και γενικότερα στην οικονομία του νησιού της Κω.

Μέσα από τη συζήτηση παρουσιάστηκε έκδηλη η αγωνία των φορέων για την επερχόμενη τουριστική σεζόν και τονίστηκε η αναγκαιότητα λήψης ισχυρών μέτρων στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, ώστε να βγούμε όρθιοι από την τεράστια, υγειονομική και όχι μόνο, κρίση.

Οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν ως προϋπόθεση για την άμβλυνση των συνεπειών της ύφεσης και την ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, εγγυήσεις για τον δανεισμό τους, όπως και μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επαγγελματιών.

Από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα “#Μένουμε Όρθιοι”, το οποίο περιλαμβάνει ένα σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων (26 δισ. ευρώ) για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία, ενώ επιπλέον κατατέθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας, των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, είναι κρίσιμο να υλοποιηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με τη γενίκευση και του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το σύνολο των πολιτών της χώρας, να ενισχυθεί η οικονομική ρευστότητα των ξενοδοχειακών και τουριστικών μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα κατέθεσε στους φορείς τα προτεινόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ μέτρα για:

• πλήρη κάλυψη μισθού, ασφαλιστικών εισφορών και δώρου Πάσχα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

• επιδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με ποσό ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος

• αναστολή καταβολής του συνόλου των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες

• πάγωμα των δανειακών οφειλών και άλλων τραπεζικών υποχρεώσεων για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.

• πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης ύψους 3 δισ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με κριτήρια τον τζίρο και τους απασχολούμενους.

Σε παρέμβασή του ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε την ανάγκη αναπροσανατολισμού της αναπτυξιακής πολιτικής όσον αφορά το νησί της Κω, τη θωράκιση και ενίσχυση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας στα νησιά, καθώς και την χρηματοδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, όπως πράττει η κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη εντάσσεται σε μια σειρά τηλεδιασκέψεων με φορείς του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις με παραγωγικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων των υπόλοιπων νησιών της περιοχής μας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ELVIAL στηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση: Τα συστήματα αλουμινίου της πρωταγωνιστούν στο ανακαινισμένο κτίριο «West Hall» του ACT (American College of Thessaloniki)

H ELVIAL στηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση: Τα συστήματα αλουμινίου της πρωταγωνιστούν στο ανακαινισμένο κτίριο «West Hall» του ACT (American College of Thessaloniki)   Διαπνεόμενη από

Ενημέρωση

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για την ευρωβουλή – Θα επισκεφτεί την Κω

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για την ευρωβουλή – Θα επισκεφτεί την Κω Μία διαχρονική φίλη της Κω η κα.

©2020 radioproto.gr