ΚΚΕ Κω για αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα υγείας στην Κω: Μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα…

 

ΚΚΕ Κω για αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα υγείας στην Κω: Μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα…

Χρειάζεται αρκετό θράσσος,λίγες μέρες πριν τις εκλογές κόμματα που κυβέρνησαν και έχουν τεράστιες ευθύνες για την άκρως επικίνδυνη κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού της  Κω,να κοκορομαχούν υποτιμώντας την νοημοσύνη και την μνήμη του.

Το Νοσοκομείο,τα Κέντρα Υγείας, τα πολυιατρεία στο κτίριο ΕΦΚΑ, το ΤΟΜΥ καταρρέουν .

Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμες ή συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα βαστάζους,άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν ακολουθώντας κατά γράμμα τα προγράμματα τους και την πολιτική μνημονίων  Ταμείων Ανάκαμψης ή Δημοσιονομικών Στόχων κλπ.Κατευθύνσεις με άλλα λόγια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ ,ΟΟΣΑ και ένα σωρό άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου που επιτάσσουν την φτώχεια και την ανέχεια για τον λαό και τα αμύθητα πλούτη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, των μεταφορών, των logistics  ,των εφοπλιστών και των τραπεζών. 

Εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές με πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικούν να ζήσουν σύγχρονα και με όρους διασφάλισης της υγείας τους μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο τομέα υγείας ,θωρακισμένο με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ,με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα διοχετεύει τα κονδύλια σε αυτόν και όχι μέσω επιδοτήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

ΝΔ  και ΣΥΡΙΖΑ που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα, πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων αυτά τα αιτήματα προβάλλοντας ως λύση,μέτρα που διατηρούν και μεγιστοποιούν  τέτοια προβλήματα.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας  της ΝΔ Πλεύρη που θεωρούν το Νοσοκομείο της Κω παράδειγμα λειτουργίας για όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας μόνο ρίγος μας  προκαλούν .

Ωστόσο οι εξαγγελίες Τσίπρα για υγειονομικό  ισοδύναμο, καταλήγουν στην ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικαρχών όπως ακριβώς συνέβη με το μεταφορικό και τους ακτοπλόοους. 

Οσο για τα σχόλια πρώην υπουργών και νυν υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το πολιτικό παρελθόν τους είναι βεβαρημένο με ένα σωρό αντιλαϊκές ρυθμίσεις και νόμους 

Πραγματική λύση θα δώσει η πρόταση των εργαζομένων -υγειονομικών και που στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ 

·Προκήρυξη όλων των αναγκαίων θέσεων ώστε να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο  – ΚΥ της Κω με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

·Πλήρη στελέχωση του ΚΥ Αντιμάχειας και των Περιφερειακών ιατρείων

·Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλίστεί  η 24 ωρη λειτουργία 365 μέρες το χρόνο  με τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα στη βάρδια.  

·Αύξηση της χρηματοδότησης της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην εξαρτάται κανένα νοσοκομείο – ΚΥ από επιδόματα από την Τοπική Διοίκηση και χορηγούς που συντηρούν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση της  υποχρηματοδότησης  και της εμπορευματοποίησης.

·Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος ζωής στο νησί μας

·Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Μόνοι τους και όλοι μας . 

Με ενισχυμένο ΚΚΕ και στις εκλογές  της 21 Μάη και στους αγώνες για την ζωή που μας αξίζει

26/4/2023

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Χιλιάδες ασθενείς με εγκεφαλικό έχουν σωθεί χάρη στην τηλεϊατρική σε Κω, Σύρο, Χανιά – Αποκλειστικό του ygeiamou

Χιλιάδες ασθενείς με εγκεφαλικό έχουν σωθεί χάρη στην τηλεϊατρική σε Κω, Σύρο, Χανιά – Αποκλειστικό του ygeiamou Η τηλε-νευρολογία σε τρία ελληνικά νησιά βοηθά στην

Ενημέρωση

Αφιέρωμα στον αντιστασιακό και ποιητή Μανώλη Γεωργίου Φουρτούνη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του Πέμπτη 10 Αυγούστου δημοτικό σχολείο Κεφάλου 

Αφιέρωμα στον αντιστασιακό και ποιητή Μανώλη Γεωργίου Φουρτούνη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του Πέμπτη 10 Αυγούστου δημοτικό σχολείο Κεφάλου  Στο πλαίσιο των

©2020 radioproto.gr