Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ρόδο – Αισθητός και στην Κω

seismos rodos

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ρόδο – Αισθητός και στην Κω

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 02:17 τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Ρόδο. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός τόσο στο νησί της Ρόδου όσο και στην Κω, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αυτόματης Λύσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 26 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Ρόδου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 40 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς, ενώ οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Κω – Συμμετοχές από Ελλάδα και Εξωτερικό

Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Κω – Συμμετοχές από Ελλάδα και Εξωτερικό ε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Απριλίου, η διεξαγωγή

©2020 radioproto.gr