Επέτειος μνήμης Α/Τ Β. ΌΛΓΑ

Επέτειος μνήμης Α/Τ Β. ΌΛΓΑ

Δοξολογία για την 79η Επετείου Μνήμης για τη βύθιση του Α/Τ. Β. ΌΛΓΑ, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ.Παισΐου, συμπαραστατουμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ Στεφάνου , του Ιερού Κλήρου, των Ιεροψαλτών, των Αρχών, του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Π. Λυμπέρη αλλά και πλήθους πιστών.

Αποτίουμε την πρέπουσα τιμή στους ήρωες μας.

 Είναι το ιστορικό μας χρέος σε όλους αυτούς που Θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να εισακουστεί η διαχρονική πρόταση της ώστε η ημέρα αυτή να εορτάζεται όπως αρμόζει στους ήρωες μας και να καθιερωθεί ως “ημέρα αργίας” των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών, ούτως ώστε να γνωρίζουν οι νέοι μας και όλοι εμείς τη σημασία της σημερινής ημέρας.

Ξαφνικά ακούγεται ένα “κρακ” και το πλοίο κόβεται στα δύο και αρχίζει να βουλιάζει..

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε και μια φωνή “ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΛΟΙΟΥ”… και μετά δεν υπήρξε ούτε μία πράξη να δείχνει πανικό , φόβο και με θαυμαστή αλληλεγγύη ο ένας βοηθούσε τον άλλο….

και το επιστέγασμα ήταν όταν την ώρα που το πλοίο χάνονταν τελείως, το κοράκι της πλωρης χάνονταν από την επιφάνεια, ακούστηκε μία κραυγή” ΖΗΤΩ Η ΌΛΓΑ”…..

Και αυτή την κραυγή την επανέλαβαν οι 120 άνδρες που χαροπαλεβαν μέσα στο νερό, στη θάλασσα που καιγόταν…. “ΖΗΤΩ Η ΌΛΓΑ”

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Όλη η Ελλάδα ακούει Γιώργο Μαζωνάκη: Ποια τραγούδια του βρίσκονται στην κορυφή των charts

Όλη η Ελλάδα ακούει Γιώργο Μαζωνάκη: Ποια τραγούδια του βρίσκονται στην κορυφή των charts Ο Γιώργος Μαζωνάκης κυριαρχεί στα ελληνικά charts από το «Ώρες μικρές»

Ενημέρωση

Έσβησε η φωτιά στους Πάλους Νισύρου – Μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους έγιναν ασπίδα για το νησί

Έσβησε η φωτιά στους Πάλους Νισύρου – Μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους έγιναν ασπίδα για το νησί Με απέραντη ανακούφιση και ευγνωμοσύνη που δεν χωρά σε

©2020 radioproto.gr