Ενισχύονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα με νέο προσωπικό

Ενισχύονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα με νέο προσωπικό

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, με την οποία ζητούσε την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα, απέδωσε αποτελέσματα αφού προβλέπεται ότι οι τοπικές διευθύνσεις του ΕΦΚΑ σε Ρόδο, Κάλυμνο και Κω θα ενισχυθούν συνολικά με 20 άτομα νέο προσωπικό.

Σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση-απάντηση της Υπουργού, κας Κεραμέως, προς τον Μάνο Κόνσολα, από τις 450 νέες θέσεις τακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου στον e-ΕΦΚΑ που θα προκηρυχθούν, τέσσερις (4) προβλέπονται για την Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Α’ Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο, τρεις (3) για την Τοπική Διεύθυνση Β’ Δωδεκανήσου με έδρα την Κάλυμνο και μία (1) για την Τοπική Διεύθυνση Γ’ Δωδεκανήσου με έδρα την Κω.

Παράλληλα, έχουν δεσμευτεί τέσσερις (4) ακόμα θέσεις που θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση τετρακοσίων εβδομήντα (470) ατόμων, κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ, ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, διάρκειας 12 μηνών, με σκοπό την διεκπεραίωση ποικίλων βοηθητικών εργασιών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, προβλέπεται να απασχοληθούν στην Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Α’ Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο τέσσερις (4) ωφελούμενοι, στην Τοπική Διεύθυνση Β’

Δωδεκανήσου με έδρα την Κάλυμνο τρεις (3) ωφελούμενοι και στην Τοπική Διεύθυνση Γ’ Δωδεκανήσου με έδρα την Κω ένας (1) ωφελούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, είχε αναδείξει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα, τονίζοντας ότι η συγχώνευση ταμείων δημιούργησε νέα δεδομένα στα οποία οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα νησιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς να υπάρχει ενίσχυση με νέο προσωπικό.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ακόμα πιο κοντά στην αξιοποίηση των αεροδρομίων Λέρου, Καλύμνου, Καρπάθου, Αστυπάλαιας, Κάσου και Καστελόριζου

Ακόμα πιο κοντά στην αξιοποίηση των αεροδρομίων Λέρου, Καλύμνου, Καρπάθου, Αστυπάλαιας, Κάσου και Καστελόριζου Η αξιοποίηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων είναι ένα ζήτημα με το

Ενημέρωση

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κω για το 2027 – Μερικά “ενοχλητικά” ερωτήματα για τον κ. Νικηταρά

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κω για το 2027 – Μερικά “ενοχλητικά” ερωτήματα για τον κ. Νικηταρά Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε

©2020 radioproto.gr