Δύναμη Αλλαγής: Ομόφωνα αθώοι Γ.Κυρίτσης και οι σύμβουλοι της Δύναμης Αλλαγής της περιόδου 2014-2019

Δύναμη Αλλαγής: Ομόφωνα αθώοι Γ.Κυρίτσης και οι σύμβουλοι της Δύναμης Αλλαγής της περιόδου 2014-2019

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

¨ Μετά από πέντε (5) χρόνια εκδικάστηκε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν, αδίκως, για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πρώην Δήμου Κω, το 2016 η κ. Ρούφα και οι κ. Πης και Βασιλειάδης κατά 18 δημοτικών συμβούλων της Δύναμης Αλλαγής και του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε:

  1. Το 2010, νομίμως, ο Γ.Κυρίτσης υπέγραψε σύμβαση για την μελέτη του Γ.Π.Σ. του τότε δήμου της Κω. Μια μελέτη που θα έλυνε προβλήματα δεκαετιών που αφορούσαν στις περιουσίες των πολιτών της Κω.
  2. Αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της το 2011 η δημοτική αρχή των κυρίων Καϊσερλη – Νικηταρά, πιστή στο δόγμα «εκθεμελιώνουμε ότι έκανε ο Κυρίτσης» ακύρωσε την σύμβαση, χωρίς να ακολουθήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο σε τέτοιες περιπτώσεις.
  3. Πέρασαν τέσσερα χρόνια διοίκησης Καϊσερλη-Νικηταρά χωρίς να κάνουν τίποτα. Η Κως έχασε χρόνο και την δυνατότητα να λύσει πολεοδομικά προβλήματα από το «πείσμα» κάποιων ανθρώπων.
  4. Το 2015 όπως έδινε τη δυνατότητα η νομοθεσία η σύμβαση αναβίωσε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για την οποία οι μηνυτές οδήγησαν 19 ανθρώπους στα δικαστήρια.
  5. Όταν το 2016 ο δήμος ενημερώθηκε για την απόφαση του ΣτΕ για την απόρριψη (για τυπικούς λόγους) της ένστασης του αναδόχου κατά της απόφασης Καϊσερλη-Νικηταρά, διέκοψε την σύμβαση χωρίς καμία ζημία του δήμου.

Η τακτική Καϊσερλη- Νικηταρά οδήγησε πολλά χρόνια πίσω τη λύση των πολεοδομικών θεμάτων.

Γιατί η μελέτη θα αποκαθιστούσε αδικίες των ΖΟΕ, θα έλυνε προβλήματα όπως το ιδιοκτησιακό του Νέου γηπέδου Ανταγόρας, τη ζώνη του Ασκληπιείου και άλλα πολλά.

Η τακτική της κ. Ρούφα και των μηνυτών ταλαιπώρησε πέντε ολόκληρα χρόνια 19 ανθρώπους και τις οικογένειες τους.

Οι πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές όμως και των δύο ταυτίζονται σε ένα πράγμα.

Να μένει η Κως στάσιμη και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται.

Σε δύο συνεδριάσεις του (22 και 25/10) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω με πρόταση της κ. Εισαγγελέως Κω και ομόφωνη απόφαση των Δικαστών ΑΘΩΩΣΕ το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και τον δήμαρχο Γ.Κυρίτση.

Η Κως όμως έχασε δέκα (10) πολύτιμα χρόνια.

Συνήγορος υπεράσπισης παρέστη ο συμπατριώτης μας δικηγόρος κ. Μάνος Θαλασσινός τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τον άψογο χειρισμό της υπόθεσης.¨

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ELVIAL στηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση: Τα συστήματα αλουμινίου της πρωταγωνιστούν στο ανακαινισμένο κτίριο «West Hall» του ACT (American College of Thessaloniki)

H ELVIAL στηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση: Τα συστήματα αλουμινίου της πρωταγωνιστούν στο ανακαινισμένο κτίριο «West Hall» του ACT (American College of Thessaloniki)   Διαπνεόμενη από

Ενημέρωση

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για την ευρωβουλή – Θα επισκεφτεί την Κω

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για την ευρωβουλή – Θα επισκεφτεί την Κω Μία διαχρονική φίλη της Κω η κα.

©2020 radioproto.gr