ΔΤ ΕΚΒΣΔ: για συγκεντρώσεις πρωτομαγιάς στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

ΔΤ ΕΚΒΣΔ: για συγκεντρώσεις πρωτομαγιάς στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που ετοιμάζει να καταργήσει το 8ωρο, να νομοθετήσει 10ωρη απλήρωτη εργασία, να καταργήσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να βάλει στο γύψο τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση.

Στην Κω, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθέριας. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Λέρο και στην Πάτμο μετά από αποφάσεις εργατικών σωματείων, ενώ στην Κάλυμνο δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το ΕΚΒΣΔ παραμένει σε ετοιμότητα κινητοποίησης για να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής τις επόμενες μέρες, με όλα τα μέτρα προστασίας, να κάνουν συζητήσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις και για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνελήφθη στην Κω διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών

Συνελήφθη στην Κω διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός – Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών     Συνελήφθη χθες (2 Ιουλίου 2026) στην

Ενημέρωση

Η απαξίωση του εμβληματικότερου μέτρου της νησιωτικής πολιτικής: του μεταφορικού ισοδύναμου

Η απαξίωση του εμβληματικότερου μέτρου της νησιωτικής πολιτικής: του μεταφορικού ισοδύναμου ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΙΛΑΝΗ      Αποτελεί άλλωστε μια πάγια τακτική της σημερινής κυβέρνησης: όταν

©2020 radioproto.gr